Suomessa kaksi uutta koronakuolemaa ja 66 uutta koronatartuntaa

Kahden viime viikon aikana on todettu 719 tartuntaa. OLIVIA RANTA / LEHTIKUVA

Ilmo Ilkka, Ville Mäkilä / STT

Suomessa on tänään raportoitu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Sairaalahoidossa puolestaan on yhteensä 19 ihmistä eli kolme enemmän kuin perjantaina. Potilaista kaksi on tehohoidossa.

Koronaan liittyviä kuolemia on raportoitu 341. Taudista parantuneiden osuus on yli 85 prosenttia eli noin 7 700 tapausta. Taudin kokonaisilmaantuvuus, eli tapaukset kahden viikon ajalta per 100 000 asukasta, on 11,5.

Koronaan liittyvät kuolemantapaukset ja sairaalahoidossa olevien ihmisten määrä raportoidaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

66 uutta tartuntaa rikkoivat 9 000:n rajan

Suomessa on todettu 66 uutta koronavirustartuntaa, THL kertoo. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 330 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana on todettu 719 tartuntaa. Niitä edeltäneellä 14 päivän jaksolla todettiin 389 tartuntaa. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tapauksia oli 419 eli 119 enemmän kuin edeltävän seitsemän vuorokauden aikana.

Kaikkiaan tartuntoja on todettu Suomessa nyt 9 046. Taudin ilmaantuvuus on kasvanut 13 sairaanhoitopiirissä ja laskenut tai pysynyt samana kahdeksassa.

Tartuntoja alakoulussa ja yliopistoissa

Jyväskylän normaalikoulun alakoulussa yhdellä ihmisellä on todettu koronatartunta. Koronavirusaltistuksen vuoksi alakoulussa 80 oppilasta määrätään karanteeniin. Viranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin.

Mikkelissä Aalto-yliopiston opiskelijoilla on todettu koronatartuntoja, yliopisto kertoo tiedotteessaan . Kauppakorkeakoulun Mikkelin kandidaattiohjelman ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat siirtyvät tartuntojen vuoksi etäopetukseen kahden viikon ajaksi.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueella on todettu yhteensä 13 tartuntaa. Pääosa tartunnoista on opiskelijoiden keskuudessa.

Myös Jyväskylän yliopistossa on todettu koronatartunta, yliopisto tiedottaa. Tartunta todettiin yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijalla.

Koronapositiivinen ihminen, 14 opiskelijaa ja kaksi henkilökunnan jäsentä on määrätty karanteeniin tapauksen takia. Viranomaiset ovat tavoittaneet kaikki altistuneet ihmiset.

Lahdessa Myllypohjan koulun Ahtialan toimipisteessä on siirretty yksi koululuokka ja opettaja etätyöskentelyyn sekä 14 päivän karanteeniin maanantaista alkaen. Taustalla on Myllypohjan koulun yhden oppilaan varmistettu koronavirustartunta, jonka vuoksi yli parikymmentä ihmistä on asetettu karanteeniin.

Espoolaisessa hoivakodissa olleet karanteeniin

Espoossa yhdellä ihmisellä on todettu koronavirustartunta yksityisessä hoivakodissa, jolta Espoon kaupunki ostaa palveluja. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa.

Hoivakodissa tartunnalle on altistunut noin 20 henkilöä ja heidät on asetettu karanteeniin. Hoivakotiin ei tällä hetkellä oteta uusia asiakkaita. Espoon kaupunki ei halua kertoa hoivakodin nimeä julkisuuteen vedoten asianosaisten yksityisyyden suojaan.

---

Juttua korjattu klo 16.48: toisin kuin Espoon kaupunki aiemmin tiedotti hoivakodin tartuntatapauksesta, kaikki tartunnalle altistuneet on asetettu karanteeniin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut