Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa 93 uutta koronatartuntaa ja kaksi koronakuolemaa – Lieksassa laaja koronavirusrypäs, julkisilla paikoilla suositellaan kasvomaskia

Suomessa on todettu 93 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 430 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana on todettu 858 tartuntaa. Sitä edeltäneellä 14 päivän jaksolla todettiin 428 tartuntaa. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tapauksia oli 538, mikä on 218 enemmän kuin edeltävän seitsemän vuorokauden tapaukset.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu kaksi.

Sairaalahoidossa on 22 koronapotilasta, mikä on kolme enemmän kuin maanantaina. Potilaista neljä on tehohoidossa.

Koronaan liittyviä kuolemia on tällä hetkellä raportoitu 343. Taudista parantuneita on yli 80 prosenttia, eli noin 7 850 tapausta.

Lieksaan tiukkoja koronarajoituksia tartuntaryppäästä

Lieksassa Pohjois-Karjalassa on todettu laaja koronavirusrypäs, jossa on vahvistettu eilisen jälkeen kahdeksan uutta tartuntaa, kertoo Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote. Altistuneita on tiedossa kymmeniä, mutta jäljitystyö on yhä kesken.

Siun soten mukaan altistumiset ja tartuntojen jäljitys keskittyvät tällä hetkellä Binderholz Nordic Oy:n Lieksan-sahalle. Tilanteen takia sahan toimintaa on alettu ajamaan alas Siun soten tartuntatautivastaavien kehotuksesta.

Lieksassa suositellaan kasvomaskien käyttöä kaikissa julkisissa paikoissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei onnistu. Lisäksi Lieksan alueella kielletään kaikki yli 50 hengen kokoontumiset.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) alueella on puolestaan todettu viisi uutta koronatartuntaa. Kaikki tartunnat kuuluvat viikonloppuna löytyneeseen tartuntaketjuun, jonka jäljiltä on todettu nyt yhteensä 28 tartuntaa. Karanteeniin tartuntaketjusta on asetettu tähän mennessä 70 ihmistä. Altistuneiden kartoitus jatkuu edelleen.

Tartuntojen suuren määrän johdosta Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kehottaa alueen asukkaita noudattamaan tavallistakin tarkemmin turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa.

Vaasassa pizzaravintolassa käynyt altisti yli 50 koronatartunnalle

Vaasassa kymmeniä ihmisiä on altistunut koronavirukselle perjantaina koronatartunnan saaneen henkilön asioitua Dallas Pizza Palazzo -ravintolassa kello seitsemän ja kahdeksan välillä illalla.

Tartunnan saanut on asetettu eristykseen, tartuntataudeista vastaava lääkäri Heikki Kaukoranta kertoo tiedotteessa. Altistuneita on jäljitetty, ja heidät on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. Tämän hetken tiedon mukaan altistuneita on yli 50.