Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Amorella hinattiin pois matalikolta satamaan – operaation alku viivästyi

Ahvenanmaan rannikolla sunnuntaina karille ajanut Viking Amorella -matkustajalautta saatiin keskiviikkoiltana hinattua Långnäsin satamaan Ahvenanmaalla.

Alus jatkanee matkaansa korjaustelakalle Naantaliin vielä torstain vastaisena yönä, sillä Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan aluksen on luovutettava laituripaikkansa puolen yön tietämissä.

Aluksen siirto sujui hieman oletettua hitaammin, sillä sitä lähdettiin hinaamaan kello 15.30:n aikoihin, vaikka aluksen hinaaminen oli alun perin määrä aloittaa puoliltapäivin.

– Sanoimme jo alun perin, että tässä voi mennä pitempään. Ei tässä hosuta, eikä meillä ole mihinkään kiirekään. En tarkkaan tiedä, miksi siirto viivästyi, mutta toiset tehtävät vain vievät enemmän aikaa kun toiset, kertoi Boijer-Svahnström.

Sen jälkeen kun alusta päästiin hinaamaan, matka kohti satamaa kulki verkkaisesti mutta varmasti vailla ongelmia. Alusta lähdettiin hinaamaan Järsön saaren edustalta, minne se ajettiin sunnuntaina pohjakosketuksen jälkeen.

Långnäsin satamassa aluksen kyydissä olleet henkilöautot ja rahti puretaan. Lautalalla on edelleen kymmenittäin rekkoja ja henkilöautoja.

Pohjakosketus Ahvenanmaan saaristossa

Amorella ajoi karille Julgrundilla, Ahvenanmaan saaristossa. Se ajettiin pian tämän jälkeen sunnuntaina Järsön rantaan, jottei alus missään olosuhteissa uppoaisi. Laiva oli tämän jälkeen keulastaan kiinni pohjassa saaren edustan matalikolla.

Aluksella oli karilleajon sattuessa noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. Matkustajat kuljetettiin vielä saman päivän aikana Maarianhaminaan.

Amorellan on korvannut Turku–Tukholma -reitillä Gabriella, joka jatkaa liikennöintiä siihen saakka, kunnes Amorella palaa reitilleen. Sukeltajat ovat jo tutkineet aluksen vaurioita, mutta niiden laajuutta pitää edelleen selvittää, ennen kuin tiedetään, kuinka kauan korjaus kestää.

Boijer-Svahnström on aikaisemmin arvioinut, että Amorella on poissa liikenteestä ainakin pari viikkoa.