Madridissa otettiin käyttöön laajempia liikkumisrajoituksia koronatartuntojen lisääntyessä, Moskovassa määrättiin ikäihmiset kotiin

Espanjassa koronatartunnat ovat olleet jälleen nousussa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Espanjassa pääkaupunki Madridin aluehallinto on laajentanut liikkumisrajoituksia koronaviruksen vuoksi.

Rajoitukset koskevat nyt yli miljoonaa ihmistä. Rajoitukset estävät omasta kotinaapurustosta poistumisen muista kuin työhön, opiskeluun tai sairauteen liittyvistä syistä.

Espanjassa koronatartunnat ovat olleet jälleen nousussa, ja Madridin alue on ollut yksi pahiten viruksesta kärsineistä alueista.

Espanjassa on todettu yli 704 000 koronatartuntaa, mikä on kahdeksanneksi eniten maailmassa. Se oli keväällä Italian lisäksi yksi Euroopan pahiten koronaviruksen koettelemiksi joutuneista maista.

Moskovan tartunnat kääntyivät uuteen kasvuun

Venäjällä pääkaupunki Moskovassa iäkkäät ihmiset on määrätty pysymään kodeissaan nopeasti lisääntyvien koronatartuntojen vuoksi. Kaupunkiin annetaan myös suositukset etätyöstä ja kasvomaskien käytöstä kaupoissa ja joukkoliikenteessä.

Moskovassa todettiin eilen eniten uusia koronatartuntoja sitten kesäkuun lopun, 1050. Moskovan pormestarin Sergei Sobjaninin mukaan myös sairalaan joutuneiden määrät ovat kasvaneet huolestuttavasti.

Venäjällä on raportoitu reilut miljoona koronatartuntaa ja lähes 20 000 kuolemantapausta, mikä tekee 137 kuolemantapausta miljoonaa asukasta kohden.

Luvut voivat olla todellisuudessa suuremmatkin, koska on arvioitu, että kaikkia koronatapauksia ei ole kirjattu.

Ranskassa uusi ennätys koronalukemissa

Ranskan terveysviranomaiset kertoivat torstaina uudesta ennätyksestä uusien koronatartuntojen määrässä. Viimeisen vuorokauden aikana maassa oli todettu 16 096 uutta tartuntaa.

Pääkaupunki Pariisin sairaalatoiminnoista vastaavan AP-HP:n johtaja Francois Cremieux sanoi, että Pariisin sairaaloissa koronaviruspotilaiden määrä on kolmessa viikossa yli tuplaantunut 150:stä 330:een. Cremieux pelkää, että kuun lopussa potilaita on jo 600.

Ranskan hallitus päätti jo aiemmin tällä viikolla uusista rajoituksista baareissa ja ravintoloissa Ranskan suurimmissa kaupungeissa.

Ranskassa on varmistettu noin 500 000 koronavirustartuntaa. Virukseen liittyviä kuolemia on yli 31 500.

65 miljoonan asukkaan Ranskassa miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen on kuollut 483 ihmistä. Suomessa vastaava luku on 62.

Skotlanti seuraa Englantia ja Walesia

Britanniassa Englannissa ja Walesissa pubit suljettiin torstaina pääministeri Boris Johnsonin määräyksellä jo kello 22 eikä perinteiseen aikaan kello 23. Skotlanti seuraa Englantia ja Walesia pub-määräysten suhteen perjantaina.

Myös Britanniassa kerrottiin uudesta huippulukemasta päivittäisissä koronavirustapauksissa. Uusia tartuntoja oli torstaina varmistettu 6 634.

Yhteensä Britanniassa on koronaviruspandemian aikana havaittu hieman alle 420 000 tartuntaa ja siihen liittyviä kuolemia lähes 42 000. 68 Miljoonan asukkaan Britanniassa on miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen kuollut 616 ihmistä.

-----

Lähteenä myös tilastosivusto Worldometer .

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut