MTV: Tuulivoimalasta irronnut jo kaksi siipeä Kristiinankaupungissa – saman valmistajan myllyjen siipiä irronnut myös ulkomailla

STT

Kristiinankaupungissa Pohjanmaalla tuulipuistossa on kuukauden sisällä irronnut jo kaksi tuulivoimalan liki 70-metristä myllynsiipeä, kertoi MTV:n uutiset .

Toinen siivistä irtosi viikonlopun alla ja toinen syyskuun alussa. Metsälän tuulipuistosta vastaavan yhtiön mukaan irtoamisten syistä ei tiedetä vielä. Paikallisille on nyt annettu kehotus pysyä 300 metrin etäisyydellä alueesta.

– Kun ensimmäinen lapa tuli alas syyskuun alussa, niin konehuoneen katolle oli jäänyt kappaleita, jotka voivat sieltä tuulessa irrota. Sen takia siihen alle ei ole päästy perusteellista tutkintaa suorittamaan, sanoi MTV:lle EPV Tuulivoiman toimitusjohtaja Frans Liski.

Lapojen rikkoontumisen syytä ei tiedetä, mutta MTV:n mukaan saman tanskalaisvalmistaja Vestasin myllyjen siipiä on irronnut myös Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Liskin mukaan Vestas on toimittamassa asiasta "juurisyyn tutkinnan".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut