Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Akava, SAK ja STTK vaativat työrauhaa työmarkkinauudistusten valmisteluun – järjestöjen mukaan yksittäisten hallituspuolueiden ei pidä omilla avauksillaan vaikeuttaa työtä

Oikeusministeri Henriksson esitti lauantaina kokeilua määräaikaisesta paikallisesta sopimisesta. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Palkansaajakeskusjärjestöt Akava, SAK ja STTK vaativat työrauhaa työmarkkinauudistusten valmistelulle. Järjestöt saivat hallituksen budjettiriihessä toimeksiannon arvioida yli 55-vuotiaiden työllisyysasteen nostamista, työttömyysturvan kehittämistä ja paikallista sopimista.

Järjestöt toivovat, etteivät yksittäiset hallituspuolueet omilla avauksillaan vaikeuttaisi työtä, vaan kunnioittaisivat, mitä ovat yhdessä sopineet ja päättäneet.

Viimeksi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) esitti lauantaina koko Suomeen kokeilua määräaikaisesta paikallisesta sopimisesta.

Työn yli 55-vuotiaiden työllisyysasteen nostamiseksi ja siinä yhteydessä työttömyysturvan lisäpäivien arvioimisesta on määrä valmistua marraskuun lopussa.

Työmarkkinakeskusjärjestöt arvioivat kolmikantaisessa valmistelussa työttömyysturvan kehittämistä maaliskuun alkuun mennessä. Paikallisen sopimisen kolmikantavalmistelun jatkamisen aikataulu ulottuu myös maaliskuun alkuun.

Lukuisista esityksistä sovittu

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja STTK:n puheenjohtaja Antti Palola muistuttavat yhteisessä lausunnossaan, että keväällä työmarkkinajärjestöt saivat yhdessä sovittua lukuisia yksimielisiä esityksiä muutoksiksi työlainsäädäntöön ja työttömyysturvaan.

– Merkittävät päätökset tehtiin hyvän luottamuksen vallitessa. Nyt valmistelussa on työmarkkinoiden toimivuuden ja Suomen kriisistä toipumisen kannalta isoja asioita. Ei ole kenenkään etu, että tätä työtä hankaloitetaan, puheenjohtajat painottavat.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut