Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jussi Saramo vahvoilla opetusministerin sijaiseksi, vastaehdokkaita ei ole ilmaantunut

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jussi Saramo. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Anniina Luotonen / STT

Kansanedustaja Jussi Saramo näyttää nousevan opetusministeriksi puoluejohtaja Li Anderssonin äitiysvapaan ajaksi. Vasemmistoliiton puoluehallitus on esittänyt Saramoa tehtävään, eikä hänelle ole ilmaantunut vastaehdokkaita.

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Miikka Kortelainen kertoo STT:lle, ettei hänen tiedossaan ainakaan vielä ole muita henkilöitä, jotka olisivat käytettävissä tehtävään. Puoluevaltuusto valitsee Anderssonin sijaisen yhteiskokouksessaan eduskuntaryhmän kanssa tiistaina. Asiasta kertoi ensin Kansan Uutiset .

Saramo on vasemmistoliiton varapuheenjohtaja ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta. Tätä ennen hän on työskennellyt ministerin erityisavustajana opetus- ja kulttuuriministeriössä, vasemmistoliiton poliittisena sihteerinä ja europarlamentaarikko Merja Kyllösen avustajana. Vuodet 2017–2019 hän toimi Solaris-lomien toimitusjohtajana.

Entinen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki kertoi viikonloppuna jatkavansa mielellään eduskuntaryhmän johdossa. Kansan Uutisten mukaan myöskään kansanedustaja Veronika Honkasalo ei ole käytettävissä tehtävään.

Arhinmäen mukaan opetusministerin tehtävässä on keväällä erityistä oppivelvollisuuden pidentämisen toteuttaminen.

– Ensi keväänä pitäisi tehdä myös selvitys voitontavoittelun kieltämisestä tai rajoittamisesta varhaiskasvatuksessa, Arhinmäki kirjoitti Facebookissa .

Andersson on saamassa lapsen uudenvuoden tienoilla ja aikoo hoitaa tehtäviään joululomiin saakka.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut