Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nokiasta tulee Britannian BT:n suurin laitetoimittaja Huawei-kiellon myötä

Nokia kertoi tiistaina saaneensa uuden tilauksen toimittaa BT:lle 5g-laitteita ja palveluita. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT–AFP

Nokiasta on tulossa Britannian BT -operaattorin suurin laitetoimittaja. Yhtiö kertoi tiistaina saaneensa uuden tilauksen toimittaa BT:lle 5g-laitteita ja palveluita. Britannian operaattorit joutuvat erkanemaan kiinalaisesta Huaweista , koska maan hallitus kielsi heinäkuussa laitehankinnat kiinalaisyhtiöltä.

Yhdysvaltojen vaatimaa kieltoa perustellaan kansallisella turvallisuudella. Britannian teleyhtiöillä on aikaa vuoteen 2027 saakka poistaa Huawein laitteet 5g-verkoistaan. Markkinat ovat siten otolliset Huawein kanssa kilpaileville Nokialle ja Ericssonille .

BT on sanonut, että Huawein laitteiden korvaaminen tulee maksamaan sille noin puoli miljardia puntaa (550 miljoonaa euroa). Nokia on sopinut myös toimittavansa BT:lle laitteita sen 2g- ja 4g-verkkoihin.

Nokia ei kuitenkaan saa yksinoikeutta, vaan brittiyhtiö sanoo käyttävänsä myös muita myyjiä korvaamaan Huawein 5g-laitteita.

Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark kiitteli kauppaa yhtiön tiedotteessa.

– Yhtiömme ovat tehneet yhteistyötä yli neljännesvuosisadan ajan tuodaksemme ensiluokkaisia yhteyksiä ihmisille kaikkialla Britanniassa. Olemme ylpeitä voidessamme tukea BT:n 5g-verkkojen kehittämistä, ja odotamme entistä tiiviimpää yhteistyötä tulevina vuosina, Lundmark sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut