Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Amorella-aluksen kulkema Apteekkarinväylä pysyy edelleen suljettuna

Laivaliikenteen käyttämä reitti Apteekkarinväylä pidetään suljettuna 2. lokakuuta saakka, tiedottaa Väylävirasto. Väylän reuna-alueella sijaitsevan lohkareen sijainti on tutkimuksissa tarkentunut, ja se sijaitsee osittain väylän puolella.

Ennen Apteekkarinväylän avaamista uudelleen meriliikenteelle sinne asennetaan Väyläviraston mukaan eteläviitta, joka varoittaa lohkareen sijainnista.

Apteekkarinväylän tutkiminen aloitettiin Viking Linen Amorella-aluksen reilu viikko sitten tapahtuneen pohjakosketuksen jälkeen. Tutkimuksia alueella jatketaan edelleen.

Lohkareen poistamista suunnitellaan

Väylävirasto kertoo selvittävänsä sukeltajien avulla, että lohkare on meren pohjassa tukevasti paikallaan. Samalla suunnitellaan lohkareen poistamista. Väyläviraston lisäksi Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) tutkii onnettomuutta.

Väyläviraston meriväyläyksikön päällikkö Simo Kerkelä kertoi STT:lle eilen, että pohjassa oleva lohkare on noin neljä metriä pitkä ja 1,5–2 metriä korkea.

Laivaliikenne käyttää toistaiseksi Ahvenanmaan Långnäsin sataman kautta kulkevaa väylää. Se on noin kolme kilometriä pidempi ja verottaa matka-aikaa noin viisi minuuttia enemmän.

Amorellalla oli onnettomuuden tapahtuessa noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. Henkilövahinkoja ei tapahtunut.