Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruotsalainen Håkan Agnevall nousee Wärtsilän uudeksi konsernijohtajaksi

Ennen Wärtsilän konsernijohtajan pestiä Agnevall on toiminut Volvon bussiyksikön johtajana vuodesta 2013 lähtien. Kuva vuodelta 2015. AFP / LEHTIKUVA

STT

Wärtsilän uudeksi konsernijohtajaksi on nimitetty ruotsalainen Håkan Agnevall. Hän aloittaa viimeistään ensi huhtikuussa. Hänen edeltäjänsä Jaakko Eskola jatkaa hallituksen ja johtokunnan vanhempana neuvonantajana kunnes jää eläkkeelle kesäkuun lopussa.

Agnevall on toiminut Volvon bussiyksikön johtajana vuodesta 2013 lähtien. Tätä edeltävien kymmenen vuoden aikana hän toimi useissa johtotehtävissä Bombardierilla ja ABB :llä.

– Håkan Agnevall on arvostettu johtaja, joka on osoittanut kykynsä kehittää organisaatioita ja liiketoimintoja keskittyen vahvasti asiakkaisiin, teknologiaan ja ihmisiin. Hänen Volvo Groupilla kerryttämä kokemuksensa uraauurtavasta sähköistyksestä ja autonomisista ajoneuvoista vahvistaa toimintaamme vastaavilla osa-alueilla, perustelee Wärtsilän hallituksen puheenjohtaja Tom Johnstone valintaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa Agnevallilla on tarvittava osaaminen Wärtsilän toiminnan kehittämiseksi, jotta yhtiö voi paremmin tukea merenkulun ja energia-alan asiakkaita heidän pyrkiessään kohti kestävämpää toimintaa ja liiketoimintamalleja.

"Jännittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia"

Agnevall kertoo uskovansa, että Wärtsilällä on todellinen mahdollisuus vaikuttaa sidosryhmiinsä ja yhteiskuntaan positiivisesti innovaatioillaan, jotka keskittyvät kestävään kehitykseen.

– Puhdasta energiaa, automaatiota ja liitettävyyttä koskevat teknologiatrendit tarjoavat jännittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Wärtsilällä on erinomainen mahdollisuus olla tulevaisuuden merenkulku- ja energiamarkkinoiden johtava toimija, Agnevall arvioi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut