Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalainen Håkan Agnevall nousee Wärtsilän uudeksi konsernijohtajaksi

Wärtsilän uudeksi konsernijohtajaksi on nimitetty ruotsalainen Håkan Agnevall. Hän aloittaa viimeistään ensi huhtikuussa. Hänen edeltäjänsä Jaakko Eskola jatkaa hallituksen ja johtokunnan vanhempana neuvonantajana kunnes jää eläkkeelle kesäkuun lopussa.

Agnevall on toiminut Volvon bussiyksikön johtajana vuodesta 2013 lähtien. Tätä edeltävien kymmenen vuoden aikana hän toimi useissa johtotehtävissä Bombardierilla ja ABB :llä.

– Håkan Agnevall on arvostettu johtaja, joka on osoittanut kykynsä kehittää organisaatioita ja liiketoimintoja keskittyen vahvasti asiakkaisiin, teknologiaan ja ihmisiin. Hänen Volvo Groupilla kerryttämä kokemuksensa uraauurtavasta sähköistyksestä ja autonomisista ajoneuvoista vahvistaa toimintaamme vastaavilla osa-alueilla, perustelee Wärtsilän hallituksen puheenjohtaja Tom Johnstone valintaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa Agnevallilla on tarvittava osaaminen Wärtsilän toiminnan kehittämiseksi, jotta yhtiö voi paremmin tukea merenkulun ja energia-alan asiakkaita heidän pyrkiessään kohti kestävämpää toimintaa ja liiketoimintamalleja.

"Jännittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia"

Agnevall kertoo uskovansa, että Wärtsilällä on todellinen mahdollisuus vaikuttaa sidosryhmiinsä ja yhteiskuntaan positiivisesti innovaatioillaan, jotka keskittyvät kestävään kehitykseen.

– Puhdasta energiaa, automaatiota ja liitettävyyttä koskevat teknologiatrendit tarjoavat jännittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Wärtsilällä on erinomainen mahdollisuus olla tulevaisuuden merenkulku- ja energiamarkkinoiden johtava toimija, Agnevall arvioi.