Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tänään liputetaan Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi

1. lokakuuta vuonna 1906 tulivat voimaan valtiopäiväjärjestys ja vaalilaki, jotka antoivat kansalaisille täydet poliittiset oikeudet. RITVA SILTALAHTI / LEHTIKUVA

STT

Tänään liputetaan Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Sillanpää oli pitkäaikainen kansanedustaja sekä Suomen ensimmäinen ja koko Euroopan toinen ministeriksi valittu nainen.

Sisäministeriö suosittelee päivän kunniaksi koko maahan liputusta nyt viidettä kertaa. Ensimmäisen kerran liputuspäivä järjestettiin Sillanpään 150-vuotisjuhlavuoden vuoksi. Yhtenä aloitteentekijänä liputukselle oli Miina Sillanpään Seura.

Tänä vuonna liputuspäivä on saanut merkittävän lisäpanostuksen, kun sisäministeriö on aiempien vuosien suosituksen sijaan määrännyt valtion virastot ja laitokset liputtamaan tänään.

Miina Sillanpään Seuran tavoitteena on edistää Sillanpään itsensä esille nostamia aiheita. Näitä ovat palvelutyön merkityksen lisäksi muun muassa yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo, naisten ja lasten asema, vanhusten asema, köyhyys ja huono-osaisuus sekä nuorten perheiden ja kotitalouksien asema.

Sillanpää perusti Suomeen ensikodit sekä oli perustamassa useita järjestöjä ja organisaatioita. Seuran aloitteesta tänä päivänä vietetään myös vuosittaista Järjestöjen päivää, jolloin tehdään tunnetuksi järjestöjen tärkeää työtä ja kansalaisvaikuttamista.

Sillanpään syntymäpäivänä on Puolustusvoimien lippujuhla, joten liputus hänen kunniakseen järjestetään 1. lokakuuta. Tuona päivänä vuonna 1906 tulivat voimaan valtiopäiväjärjestys ja vaalilaki, jotka antoivat kansalaisille täydet poliittiset oikeudet. Miina Sillanpään Seura pyrkii vakiinnuttamaan liputuspäivän.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut