Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Armenia sanoo olevansa valmis neuvottelemaan Vuoristo-Karabahin tulitauosta

Taistelut Etelä-Kaukasiassa sijaitsevalla alueella ovat jatkuneet useita päiviä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Armenia sanoo olevansa valmis keskustelemaan kansainvälisten välittäjien kanssa tulitauosta Vuoristo-Karabahin taisteluissa.

Armenia on valmis työskentelemään Ranskan, Venäjän ja Yhdysvaltojen johtaman Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) Minskin ryhmän kanssa, sanottiin Armenian ulkoministeriön lausunnossa.

Taistelut Etelä-Kaukasiassa sijaitsevalla alueella ovat jatkuneet jo kuusi päivää, ja niissä on epävirallisten tietojen mukaan kuollut yli 200 ihmistä.

Vuoristo-Karabahin separatistihallinnon puolustusministeriö kertoi menettäneensä taisteluissa 54 sotilasta. Puolustusministeriön mukaan taisteluja käytiin perjantaina kaikkialla etulinjassa sen jälkeen kun ne olivat laantuneet yöksi.

Myös Azerbaidzhanin puolustusministeriö vahvisti perjantaina taistelujen jatkuvan raskaina.

Armenia syytti taas Turkkia Azerbaidzhanin aseistamisesta

Armenian mukaan sillä on todisteita siitä, että Turkki tukee Azerbaidzhanin joukkoja Vuoristo-Karabahin taisteluissa.

– He käyttävät lennokkeja ja turkkilaisia F-16-hävittäjiä pommittaakseen siviilialueita Vuoristo-Karabahissa, sanoi Armenian pääministeri Nikol Pashinjan ranskalaisen Le Figaro -lehden haastattelussa.

Armenia on jo aikaisemmin syyttänyt Turkkia palkkasoturien lähettämisestä Vuoristo-Karabahin taisteluihin.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on aikaisemmin kertonut, että tiedusteluraporttien mukaan jihadistiryhmien taistelijoita on kulkenut Turkin läpi Azerbaidzhaniin.

Venäjän, Yhdysvaltain ja Ranskan presidentit vaativat torstaina välitöntä tulitaukoa Vuoristo-Karabahiin. Samalla ne kehottivat Armeniaa ja Azerbaidzhania sitoutumaan neuvotteluihin viipymättä ja ilman ehtoja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut