Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Presidentti Trump on siirtynyt varotoimena sairaalaan, seksuaalirikoksista tuomitulle Weinsteinille uusia syytteitä

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Presidentti Trump on siirtynyt lääkärien suosituksesta varotoimena sairaalaan

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on lääkärien suosituksesta siirtynyt Walter Reed -sotilassairaalaan. Presidentillä ja hänen puolisollaan vahvistettiin vajaa vuorokausi sitten koronavirustartunta.

Valkoisen talon lehdistöpäällikön mukaan kyseessä on varotoimi. Trumpin on määrä olla sairaalassa joitakin päiviä ja jatkaa samalla töitään.

Trump myös kommentoi vointiaan Twitter-tilillään ensimmäistä kertaa sitten tartuntauutisen julkaisun. Julkaisemallaan videolla presidentti sanoo voivansa mielestään oikein hyvin. Hän myös kiitti saamastaan tuesta.

Bidenilta varoitus kasvomaskeja vastustaville: Älä leiki "kovista" viruksen kanssa

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden kehotti perjantaina yhdysvaltalaisia käyttämään kasvomaskeja. Hän painotti, ettei kasvomaskin käytössä ole kyse siitä oletko "kovis", vaan siitä, kannatko oman kortesi kekoon.

Presidentti Donald Trumpilla ja hänen puolisollaan Melania Trumpilla todettiin perjantaina Suomen aikaa koronatartunta.

Biden toivoi Michiganissa pitämässään kampanjapuheessa, että Trumpit toipuvat pikaisesti. Bidenin mukaan kyse ei ole politiikasta, vaan tämä on kaikille muistutus siitä, että virus tulee ottaa tosissaan.

Demokraattihaastaja kertoi aiemmin, että hän ja hänen puolisonsa saivat negatiiviset koronatestitulokset. (Lähde: AFP)

CBS: Trumpin korkeimman oikeuden tuomariehdokkaan julkistamisseremoniassa olleilla koronatartuntoja

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin kanssa viime viikolla samassa tilaisuudessa olleilla on varmistunut koronatartuntoja, kertoo uutiskanava CBS Twitterissä.

Kyse on Trumpin korkeimman oikeuden uuden tuomariehdokkaan julkistamisseremoniasta, joka pidettiin viikko sitten. Trumpin ehdokas uudeksi tuomariksi on Amy Coney Barrett.

Muun muassa republikaanisenaattori Mike Lee on saanut positiivisen tuloksen koronavirustestistään. Hänen on uutiskanavan mukaan nähty viime viikon lauantaina järjestetystä tilaisuudesta kuvatulla videolla halaavan ja antavan suudelmia muille paikalla olleille.

Presidentti Trumpilla ja hänen puolisollaan todettiin koronatartunta perjantaina Suomen aikaa.

Pohjois-Korean Kim toivotti Trumpille pikaista paranemista

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on toivottanut Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille ja hänen puolisolleen pikaista paranemista, kertoo Pohjois-Korean valtiollinen KCNA-uutistoimisto.

Eteläkorealaisen Yonhap-uutistoimiston mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Kim on lähettänyt paranemistoivotuksia koronatartunnan saaneelle valtionjohtajalle.

Myös lukuisat muut maailman johtajat ovat lähettäneet terveisiä Yhdysvaltain presidenttiparille.

Tuoreeltaan pikaisia paranemisia on toivottanut myös muun muassa Brasilian presidentti Jair Bolsonaro, kertoo CNN. Oman maansa koronatoimia kovasti vastustaneella Bolsonarolla todettiin tartunta kesällä, mutta hän on sittemmin toipunut. (Lähde: AFP)

Seksuaalirikoksista vankilaan tuomitulle Harvey Weinsteinille kuusi uutta syytettä

Seksuaalirikoksista vankilaan tuomittu Hollywood-tuottaja Harvey Weinstein on saanut kuusi uutta syytettä. Syytteet koskevat väitteitä, joiden mukaan Weinstein olisi raiskannut kaksi naista.

Ensimmäinen tapauksista tapahtui vuoden 2004 syyskuun ja vuoden 2005 syyskuun välillä, kertoi Los Angelesin piirikunnan syyttäjän Jackie Laceyn kanslia.

Laceyn kanslian mukaan nyt 68-vuotiasta Weinsteinia syytetään lisäksi toisen naisen raiskaamisesta kahtena erillisenä ajankohtana vuoden 2009 marraskuun ja vuoden 2010 marraskuun välisenä aikana.

Yhteensä Weinsteinia on syytetty viiden naisen raiskaamisesta tai seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Weinsteinilla on jo 23 vuoden vankilatuomio seksuaalirikoksista. (Lähde: AFP)

Pelastuslaitos varmisti Turussa lentokoneen turvallisen laskeutumisen - koneessa oli tekninen häiriö

Turkuun laskeutumassa ollut Airbus A220-lentokonetyypin matkustajakone ilmoitti teknisestä häiriöstä ja pelastuslaitos varmisti puolenyön aikoihin koneen turvallisen laskeutumisen yhteistyössä lentokentän pelastuspalvelun kanssa.

Tapauksesta ei koitunut henkilövahinkoja, kertoi Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Eemu Hyvönen STT:lle.

Hyvösen mukaan Latvian pääkaupungista Riiasta tulleessa koneessa oli ollut 21 matkustajaa. Kaiken kaikkiaan koneessa oli palomestarin mukaan noin 25 henkilöä.

Kone pääsi laskeutumaan lauantain puolella hieman puolenyön jälkeen. Flightradar24-seurantasivuston mukaan tuohon aikaan kentälle laskeutui Airbalticin lento.

Kysely: Enemmistön mielestä yhteiskunnan kontrolli ei ole lisääntynyt huolestuttavasti

Yhteiskunnan kontrolli ei ole lisääntynyt huolestuttavasti, katsoo enemmistö Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselyyn vastanneista. Näin kokee yhteensä 57 prosenttia vastaajista.

Miltei yhtä suuri osa ei myöskään halua suitsia poliittisten päättäjien mahdollisuuksia rajoittaa oikeuksia ja vapauksia. Lähes puolet vastaajista on valmiita luopumaan vapauksistaan, jos valtio pystyy paremmin suojelemaan yksilöä.

Kyselyn toteutti Kantar TNS, ja siihen vastasi reilu tuhat täysi-ikäistä suomalaista.

Aurinko jatkaa paistamistaan, viikonloppuna on yhä vuodenaikaan nähden lämmintä

Viikonlopun sää on enimmäkseen poutainen ja vuodenaikaan nähden lämmin koko maassa.

Lämpötilat vaihtelevat pohjoisen noin 10 asteesta etelän 15 asteeseen. Korkeimmillaan lämpötilat voivat nousta jopa 17 asteeseen maan etelä- ja lounaisosassa.

Aurinkoista ja kirkasta säätä on luvassa lukuun ottamatta maan pohjoisosaa, jossa voi olla pilvistä sekä tulla tihkusateita.

Tuuli voi jonkin verran voimistua viikonloppuna. Eteläisille ja lounaisille merialueille on annettu sunnuntaihin asti kovan tuulen varoitus.