Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Helsingin Elokapina-mielenosoituksessa kiinniotetut pääsivät vapaaksi – poliisi vahvistaa ottaneensa kiinni useita kymmeniä ihmisiä

STT

Kaikki Helsingin Kaisaniemen mielenosoituksen yhteydessä kiinniotetut ihmiset on jo vapautettu, kertoo Helsingin poliisi.

Poliisi vahvisti myöhään illalla, että ajoradalta otettiin mielenosoituksen aikana kiinni useita kymmeniä ihmisiä. Poliisin mukaan kiinniotetut estivät liikenteen kulun eivätkä noudattaneet poliisin antamia neuvoja, kehotuksia ja käskyjä poistua ajoradalta.

Mielenosoituksen järjestänyt Elokapina-liike kertoi aiemmin, että kiinniotettuja mielenosoittajia oli noin viisikymmentä ja joukossa oli myös alaikäisiä. Liikkeen mukaan poliisi käytti pippurisumutetta paikallaan istuvia mielenosoittajia vastaan. Elokapina arvostelikin poliisin käyttämiä voimakeinoja kohtuuttomiksi ja epätarkoituksenmukaisiksi.

Poliisista kerrottiin, että Kaisaniemessä tilanne oli myöhemmin illalla rauhallinen.

– Varsinainen mielenosoitus jatkui vielä kiinniottojen jälkeen ja päättyi kello 19 jälkeen illalla, sanoi komisario Johanna Guessous Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Rikosylitarkastaja Jonna Turunen Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että poliisin toiminta tilanteessa käydään vielä läpi normaalien käytäntöjen mukaisesti.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi aiemmin illalla Twitterissä saaneensa poliisin voimakäytöstä jo alustavan selvityksen, jota käydään läpi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut