Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Trump keskeyttää neuvottelut elvytyspaketista – rahat jakoon vasta vaalivoiton jälkeen

Presidentti Donald Trump kuvattuna Valkoisen talon parvekkeella, kun hän palasi sairaalasta, jossa sai hoitoa covid-19-taudin vuoksi. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo keskeyttävänsä demokraattien kanssa käymänsä neuvottelut valtavasta elvytyspaketista. Hän kertoi tiistai-iltana Twitterissä myöntävänsä elvytysrahat vasta sen jälkeen, kun on voittanut vaalit.

Elvytyspaketin koon oli tarkoitus nousta biljoonaluokkaan, ja siitä on neuvoteltu kuukausikaupalla. Neuvottelut olivat vielä pahasti kesken, mutta valtiovarainministeri Steven Mnuchinin ja demokraattien neuvottelijan, edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin oli määrä keskustella paketista puhelimitse vielä tiistaina paikallista aikaa.

Trumpin päätös keskeyttää neuvottelut on kova isku Yhdysvaltojen kansalaisille ja pienyrityksille, sillä edellisen, keväällä myönnetyn 2,2 biljoonan dollarin paketin rahat on pääosin jo kulutettu.

Trumpin lausunto tönäisi saman tien maan osakekurssit laskuun.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut