Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vuoristo-Karabahin asukkaista jo puolet paennut taisteluja, Putin vaatii tulitaukoa

Azerbaidzhanin joukkojen ja Vuoristo-Karabahin armenialaisten taistelut puhkesivat reilu viikko sitten. / handout AFP / handout / LEHTIKUVA

STT–AFP

Vuoristo-Karabahissa jo noin puolet armenialaisalueen asukkaista on joutunut pakenemaan kodeistaan taisteluiden takia, kertoi alueen oikeusasiamies Artak Beglarjan. Hänen mukaansa tämä tarkoittaa noin 70 000–75 000:ta ihmistä. Beglarjanin mukaan pakoon ovat lähteneet erityisesti naiset ja lapset.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaati nopeaa loppua taisteluille.

– Tietenkin tämä on valtava tragedia. Ihmisiä kuolee, molemmat puolet ovat kärsineet suuria tappioita. Tulitauosta on sovittava niin pian kuin mahdollista, Putin sanoi valtiontelevision haastattelussa.

Azerbaidzhanin joukkojen ja Vuoristo-Karabahin armenialaisten taistelut puhkesivat reilu viikko sitten. Azerbaidzhanissa sijaitseva Vuoristo-Karabah on julistautunut itsenäiseksi, mutta kansainvälisen oikeuden mukaan alue on osa Azerbaidzhania.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut