Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marimekon yt-neuvottelut päättyivät vähintään 20 työntekijän vähennyksiin

Muotiyhtiö Marimekko vähentää Suomesta vähintään 20 työtehtävää. Lisäksi yhtiö tarjoaa uutta tai muuttunutta työtehtävää noin 32 työntekijälle.

Yhtiö on päättänyt vähennyksistä ja muutoksista yt-neuvotteluissa, joiden aloittamisesta se kertoi elokuun puolivälissä. Yhtiö kävi läpi vastaavat prosessit myös Skandinavian, Pohjois-Amerikan ja Australian organisaatioissa.

Yhtiö arvioi tiedotteessa, että järjestelyillä saavutetaan noin 1,3 miljoonan euron vuosittainen säästö.

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko kertoo tiedotteessa olevansa todella pahoillaan henkilökunnan vähennyksistä. Hänen mukaansa koronaviruspandemia on voimistanut digitalisaation kaltaisia trendejä, jotka ovat mullistaneet kuluttajien käyttäytymistä ja muotialaa jo vuosien ajan.

– Uskomme, että nyt rakennettava uusi, entistäkin asiakaskeskeisempi ja monikanavaiseen ajatteluun perustuva organisaatiomme vahvistaa kilpailukykyämme tässä murroksessa olevassa markkinassa, hän sanoo.

Marimekko kertoo samalla muutoksista johdossaan. Yhtiön myyntijohtaja Morten Israelsen lopettaa tehtävässään ja hänen tilallaan aloittaa Dan Trapp, joka siirtyy yhtiöön urheiluvälineitä ja -vaatteita valmistavasta Salomonista. Lisäksi Marimekon luovan brändimarkkinoinnin johtaja Sanna-Kaisa Niikko on nimitetty yhtiön markkinointijohtajaksi.