Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Tuhannet suomalaiset lopettaneet tupakoinnin koronan vuoksi

Tuhannet suomalaiset ovat lopettaneet tupakoinnin koronaviruksen vuoksi, kertoo terveysjärjestö Suomen ASH. Arvio perustuu järjestön teettämään kyselyyn, jolla kartoitettiin koronan vaikutusta tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttöön.

Vuoden sisällä tupakoinnin lopettaneista 15 prosenttia kertoi lopettaneensa tupakoinnin koronan vuoksi. Suomen ASH:n mukaan tämä tarkoittaa 5 000–18 000 tupakoinnin lopettanutta ihmistä, jolloin keskiarvo olisi 11 500 tupakoinnin lopettanutta.

Tupakoinnin lopettamista haluavilla vastaajilla terveys ja taloudelliset syyt olivat yleisimmät syyt tupakoinnin lopettamiseen. Terveyttä piti merkittävimpänä syynä 84 prosenttia vastaajista ja taloudellisia syitä 65 prosenttia vastaajista.

Nuuskan päivittäinen käyttö on kyselyn mukaan pysynyt samalla tasolla vuodesta 2018, mutta kokeilut ovat vähentyneet. Tulosten perusteella aiempaa useammat haluaisivat nyt lopettaa nuuskan käytön. Lisäksi aiempaa useampi nuuskaa päivittäin tai satunnaisesti käyttävä sanoi olevansa huolissaan nuuskan aiheuttamista terveyshaitoista.

Nuuskan käyttäjiä oli kuitenkin kyselyssä niin vähän, ettei pienestä vastausmäärästä voi tehdä tarkkoja päätelmiä, kertoo Suomen ASH tiedotteessa.

Kyselyyn vastasi 2 333 ihmistä Taloustutkimuksen internet-paneelissa 22.–24. syyskuuta. Kyselyn kohderyhmänä olivat 18–79-vuotiaat suomalaiset. Koko kyselyn virhemarginaali on noin 2,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.