Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ansiopäivärahat ampaisivat koronan myötä kovaan kasvuun

Tämän vuoden aikana työttömyyskassat ovat maksaneet ansiopäivärahoja 56 prosenttia enemmän kuin viime vuonna syyskuun loppuun mennessä, kertoo Työttömyyskassojen yhteisjärjestö TYJ. Kaikkiaan ansiopäivärahaa on maksettu yli kaksi miljardia tänä vuonna.

Syyskuussa ansiopäivärahoja maksettiin 83 prosenttia enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Kulut ovat ylittäneet viime vuoden tason joka kuussa. Maksettujen päivärahojen määrä on nyt kuitenkin kahtena kuukautena laskenut edelliseen kuukauteen verrattuna.

Kesäkuussa ansiopäivärahoja maksettiin 140 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Korkeimmillaan kulut olivat heinäkuussa, jolloin päivärahaa maksettiin lähes 300 miljoonaa euroa.

Ansiopäivärahaa maksettiin syyskuussa 174 000 ihmiselle. Päivärahan saajia on 75 000 enemmän kuin vuoden 2019 syyskuussa, mutta 45 000 vähemmän kuin heinäkuussa.

Saajista lomautettuja oli syyskuussa 56 000. Tämä on 48 000 viime vuoden syyskuuta enemmän, mutta 52 000 kesäkuun huippua vähemmän.