Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

WHO:n alustava tutkimus: Remdesiviiri ei näytä vähentävän kuolleisuutta koronavirukseen

Maailman terveysjärjestö WHO:n rahoittama tutkimus on todennut, että remdesiviiri ei ehkäise koronaviruskuolemia. Tutkimusta ei ole vertaisarvioitu. AFP / LEHTIKUVA

STT

Viruslääke remdesiviiri ei näytä ehkäisevän koronavirukseen liittyviä kuolemia, kertoo Maailman terveysjärjestö WHO:n rahoittama tutkimus.

Tutkimukseen osallistui yli 11 000 ihmistä 30 eri maasta. Tutkimusta ei ole vielä kuitenkaan vertaisarvioitu.

Lääkettä on pidetty aiemmin lupaavana koronapotilaiden hoidossa. Sitä tarjottiin muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille.

WHO:n tutkimuksen mukaan lääke ei kuitenkaan vaikuta sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden kuolleisuuteen tai hoitoaikaan.

Tutkimus antaa vastakkaisen tuloksen kuin kaksi aiemmin tehtyä yhdysvaltalaistutkimusta. Niiden mukaan remdesiviiri voi vähentää koronapotilaiden sairaalassa viettämää aikaa.

Berliinin h allinto-oikeus: Ravintoloiden aukiolon rajoittaminen lain vastaista

Saksassa Berliinissä hallinto-oikeus on linjannut, että päätös rajoittaa ravintoloiden aukioloaikoja Berliinissä ei ole lain mukaista.

Oikeuden mukaan lokakuun alussa annettu päätös sulkea ravintolat iltayhdentoista ja aamukuuden välillä ei ole osoittanut "ilmeisiä vaikutuksia" koronaviruksen torjunnassa ja rajoittaa elinkeinonvapautta.

Oikeus perusteli päätöstään sillä, että suurin osa uusista koronatartunnoista Saksassa todetaan esimerkiksi perheen ja ystävien kokoontumisissa, uskonnollisissa tapahtumissa tai matkustaessa.

Oikeus teki päätöksen sen jälkeen, kun 11 ravintolan omistajaa valitti yöelämästään tunnetun kaupungin rajoituksista.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut