Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Kiusaamis- ja stressikokemukset ovat yleisempiä vähävaraisten lapsilla, käy ilmi raportista

Kiusaamis- ja stressikokemukset ovat yleisempiä vähävaraisten perheiden lapsilla, käy ilmi Pelastakaa lapset -järjestön raportista. Raportin mukaan vähävaraisten perheiden lapsilla on myös heikommat mahdollisuudet harrastaa.

Raportin pohjana on järjestön vuodesta 2001 lähtien teettämä kysely, jonka avulla selvitetään 13–17-vuotiaiden ajatuksia eri teemoista. Kysely tehtiin tänä vuonna verkossa huhtikuussa, ja siihen vastasi yli 3 100 lasta ja nuorta.

Vastanneista lapsista 13 prosenttia määritteli perheensä erittäin tai melko matalatuloiseksi. Huoltajien todellista tulotasoa ei ole kyselyssä selvitetty.

Koronatiedotuksen laatu vaihtelee sairaanhoitopiirien kotisivuilla

Sairaanhoitopiirien tiedottaminen koronavirustilanteesta ja siihen liittyvistä ohjeista vaihtelee. Tietoa on tarjolla kaikkien internet-sivuilla, mutta varsin erilaisina paketteina. Samalla kun vastuu koronarajoituksista on nyt paljolti alueellisilla viranomaisilla, myös tiedotusvastuu painottuu sairaanhoitopiireihin ja kuntiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on koonnut kotisivuilleen linkit kaikkien sairaanhoitopiirien koronasivuille, mutta ei ole ohjeistanut yksityiskohtaisesti, miten sairaanhoitopiirien tulee tiedottaa. Oleellista on THL:n mukaan se, että sivuilta ilmenee, mitä viranomaiset ovat alueella päättäneet.

STT kävi läpi sairaanhoitopiirien koronasivut.

Raaseporin tuhoisan tasoristeysturman käsittely alkaa hovioikeudessa, käräjäoikeus hylkäsi varusmieskuljettajan syytteet

Helsingin hovioikeudessa alkaa tänään Raaseporissa kolme vuotta sitten sattuneen tasoristeysturman käsittely.

Onnettomuudessa Puolustusvoimien kuorma-auto ja VR:n taajamajuna törmäsivät vartioimattomassa tasoristeyksessä. Kolme varusmiestä kuoli ja viisi loukkaantui, mukaan lukien kuorma-autoa ajanut varusmies.

Kuljettajaa syytettiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa kolmesta kuolemantuottamuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja palvelusrikoksesta. Oikeus päätyi hylkäämään kaikki syytteet. Syyttäjä valitti käräjäoikeuden ratkaisusta Helsingin hovioikeuteen.

Viikko alkaa tavallista koleammassa säässä, parin päivän päästä maahan virtaa uutta lämpöä

Viikonloppuna maata kastellut matalapaine viipyilee Suomen yllä vielä maanantaina, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Vettä ja räntää on odotettavissa vielä ainakin maan etelä- ja keskiosiin. Tiistaina sen sijaan nautitaan poutasäästä koko maassa.

Koko maassa pysyttäneen alkuviikolla alle viiden plusasteen, yöllä nollan alapuolella muualla maassa ja pohjoisessa pakkasella myös päiväsaikaan. Sää on vuodenaikaan nähden viileää.

Keskiviikkona sää alkaa lämmetä ja lounaassa tavoitellaan kymmentäkin astetta. Loppuviikkoa kohti uusien tuulten mukana saapuu kuitenkin myös sateita.

MT: Istuva pääministeri on selvä suosikki – lähes kolmannes toivoo Marinille jatkokautta

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on ehdoton kansansuosikki myös seuraavaksi pääministeriksi, kertoo Maaseudun Tulevaisuus kyselyynsä perustuen. Marinille jatkokautta toivoo lähes joka kolmas suomalainen, kun perässä tuleville Jussi Halla-aholle (ps.) ja Petteri Orpolle (kok.) kummallekin pestin soisi reilu kymmenesosa suomalaisista.

Muut puolueiden puheenjohtajat jäävät selvästi kärkikolmikkoa vähemmälle suosiolle.

Kyselytutkimuksen toteutti TNS Kantar Agri ja siihen vastasi 1 020 suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tanskassa puolueet vaativat selvitystä liittyen Kööpenhaminan pormestarin ahdisteluepäilyihin

Kaikki Kööpenhaminan kaupunginhallituksen puolueet sosiaalidemokraatteja lukuun ottamatta haluavat itsenäisen selvityksen liittyen pormestari Frank Jensenin ahdistelusyytöksiin. Puolueet kertovat asiasta yhteisessä kannanotossaan myöhään sunnuntaina.

Pormestaria ja sosiaalidemokraattisen puolueen varapuheenjohtajana toimivaa Jenseniä syytetään kahden naisen seksuaalisesta ahdistelusta. Asiasta kertoi perjantaina sanomalehti Jyllands-Posten.

Toisen lehdelle puhuneen naisen mukaan ahdistelu tapahtui vuonna 2012, jolloin hän oli 23-vuotias, kun silloin 51-vuotias Jensen laittoi kätensä naisen reidelle ja siitä tämän mekon alle. (Lähde: Ritzau)

Brittiministeri Gove: Ovi yhä raollaan kauppasopimuksen aikaansaamiseksi

Britannia haluaa yhä saada aikaan kauppasopimuksen Euroopan unionin kanssa, kertoo brittiministeri Michael Gove sunnuntaina.

Pääministeri Boris Johnson kertoi viime viikolla, että maan on valmistauduttava sopimuksettomaan EU-eroon.

Goven mukaan "ovi on kuitenkin yhä raoillaan EU:n suuntaan". Hän sanoi toivovansa, että sopimus saadaan aikaan.

EU:n ja Britannian neuvottelut ovat olleet jumissa. Britannia on halunnut EU:n kanssa samankaltaisen sopimuksen kuin unionilla on Kanadan kanssa.

EU on jo aiemmin sanonut, että Kanada-mallin kaltainen sopimus ei ole mahdollinen, koska Britannia ja EU ovat huomattavasti läheisempiä kauppakumppaneita keskenään kuin Kanada ja EU. (Lähde: AFP)

Italiaan uusia koronarajoituksia, uudet koronatartunnat nousseet kevään lukemia korkeammalle

Italiassa pääministeri Giuseppe Conte on julistanut maahan koronarajoituksia kasvavien tartuntamäärien vuoksi.

Ravintoloiden pitää jatkossa sulkeutua puoliltaöin. Baarien tulee laittaa ovensa kiinni jo iltakuudelta, jollei niissä järjestetä pöytiintarjoilua. Myös festivaalit ja messut on peruttava.

Italiassa on todettu yli 414 000 koronatartuntaa. Italialaislehti Corriere della Seran mukaan uusien tartuntojen määrä on noussut Italiassa jo korkeammalle kuin se oli keväällä ensimmäisen korona-aallon tartuntahuipun aikoihin.

Tilanne on lehden mukaan kuitenkin nyt toisenlainen. Toisin kuin ensimmäisen aallon yhteydessä, terveydenhuoltojärjestelmä ei ole vaarassa romahtaa ylikuormituksen vuoksi. (Lähde: AFP)

Trump vähätteli jälleen koronavirusta ja vaati rajoitusten purkua

Yhdysvalloissa Nevadassa vaalikampanjoinut presidentti Donald Trump on jälleen vähätellyt koronavirusta, kertoo Guardian.

Nevadassa kannattajilleen puhunut Trump muun muassa väitti, että koronavirustilanne olisi "muuttamassa suuntaa" ilman rokotettakin. Hän myös vaati jälleen, että osavaltiot purkaisivat koronarajoituksiaan.

Todellisuudessa koronatartunnat ovat Yhdysvalloissa yhä jatkaneet kiihtymistään. Perjantaina maassa todettiin yli 68 000 koronatartuntaa, mikä oli suurin lukema sitten heinäkuun.

Valtaosalla Trumpin kampanjatilaisuuteen osallistuneista ei myöskään ollut maskeja, eikä turvavälejä pidetty, Guardian kertoo.

Tartuntatautien asiantuntija Fauci sanoo, että Valkoinen talo rajoitti hänen mediaesiintymisiään

Yhdysvaltain johtava tartuntatautiasiantuntija, maan terveysviraston pääjohtaja Anthony Fauci kertoo, ettei ollut lainkaan yllättänyt siitä, että presidentti Donald Trump sairastui koronavirukseen.

Fauci kommentoi asiaa CBSNewsin 60 minutes -ohjelmassa. Fauci viittasi Trumpin Valkoisessa talossa pitämään tapahtumaan, jossa hän kertoi uudesta tuomariehdokkaastaan. Monien kutsuvieraiden tapahtumassa juuri kukaan ei käyttänyt maskia eikä turvavälejä pidetty, Fauci sanoi.

Fauci myös myönsi, että Valkoinen talo on rajoittanut hänen esiintymistään mediassa. Faucin mukaan hän ei saanut osallistua kaikkiin ohjelmiin, joihin häntä pyydettiin puhumaan koronatilanteesta.