Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viking Linen syyskesän tulos pakkaselle – yleensä vuoden tuottavinta aikaa

Meneillään oleva koronapandemia on heikentänyt vakavasti Viking Linen toimintaedellytyksiä. Sen liikevaihto vajosi kolmannella vuosineljänneksellä 56,6 miljoonaan euroon viime vuoden 153,8 miljoonasta. Liiketulos oli -7,8 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 26,2 miljoonaa euroa.

Laivayhtiön mukaan kolmannen vuosineljänneksen tulos tavallisesti tuottaa suurimman osan vuoden tuloksesta. Nyt se oli huomattavasti paljon huonompi kuin aiempina vuosina.

– Ennalta aavistamaton ulkopuolinen maailmanlaajuinen pandemia on vaikuttanut osavuositulokseen tuntuvasti. Pandemia on edelleen vaikuttanut yksilöihin, yrityksiin ja markkinoihin kolmannen vuosineljänneksen aikana, sanoo toimitusjohtaja Jan Hanses tiedotteessa.

Hanses sanoo, että osittain epäselvä ja epäjohdonmukainen viranomaisviestintä koetteli matkustusta ja myyntiä olennaisesti elokuun puolivälistä alkaen.

Koko vuoden tuloksen ennustetaan olevan miinusmerkkinen.

Yt-neuvotteluissa parinsadan työpaikka vaarassa

Suuri osa henkilökunnasta Suomessa on lomautettu. Ruotsissa ja Virossa on käytetty lyhytaikaislomautuksia. Siten palkat ja työsuhde-etuuksista aiheutuneet kulut vähenivät jakson aikana.

Konsernissa aloitettiin syyskuussa yt-neuvottelut koskien maissa olevaa henkilöstöä sekä Viking Cinderellan merihenkilöstöä. Suunnitellut toimenpiteet voivat johtaa henkilöstön osa-aikaistamiseen, lomauttamiseen tai irtisanomiseen. Ne koskevat noin kahtasataa henkilöä.

Hanses toteaa, että maksuvalmius on ollut kireä kolmannen kvartaalin lopussa. Neuvottelut rahoittajien kanssa ovat jatkuneet, ja 15. lokakuuta valtioneuvosto myönsi valtiontakaukset yhteensä 38,7 miljoonan euron lisälainalle.