Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kelan nimissä kalastellaan verkkopankkitunnuksia ja luottokorttitietoja

Kela varoittaa huijausviesteistä, joilla yritetään kalastella verkkopankkitunnuksia ja luottokorttitietoja. MESUT TURAN / LEHTIKUVA

STT

Kelan nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa väitetään, että asiakkaiden terveystiedot ja luottokorttitiedot olisivat vaarantuneet, kertoo Kela tiedotteessa.

Viesti on kirjoitettu suomeksi, ja sen sisältämä linkki ohjaa kirjautumaan tietojenkalastelusivustolle, joka muistuttaa Suomi.fi-kirjautumissivua. Huijaussivustolla yritetään kalastella verkkopankkitunnuksia ja luottokorttitietoja.

Jos on saanut huijausviestin, siihen ei pidä vastata eikä syöttää tietoja vaadittuihin kenttiin. Ei pidä myöskään klikata viestissä olevia linkkejä.

Jos epäilee luottokorttitietojen tai pankkitunnusten joutuneet vääriin käsiin, kehotetaan ottamaan yhteyttä pankin asiakaspalveluun.

Tietoturvasyistä arkaluonteisia tietoja ei pidä lähettää sähköpostitse. Kela myös muistuttaa, ettei se koskaan kysy arkaluontoisia tietoja sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut