Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Nopeusvalvontakameroista suuri osa kuukausia pimeänä – valtio menettämässä vähintään 12 miljoonan tulot

Valtio on kuluvana vuonna menettämässä ainakin 12 miljoonan euron tulot, sillä automaattiset nopeusvalvontakamerat ovat ikuistaneet ylinopeutta huristavia selvästi tavallista harvemmin, kertoo Uutissuomalainen. Uutissuomalainen nojaa tietonsa laskelmaan, joka perustuu poliisin tilastoihin 2019–2020.

Vajaateho johtuu poliisin uuden liikennevirhemaksujärjestelmän ongelmista, joiden seurauksena etenkin alkukesällä suuri osa tolppakameroista oli poissa käytöstä. Lisäksi rikesakkojen määrää vähensi toukokuussa tieliikennelain muutokseen liittyvä siirtymäkausi. Uutissuomalainen arvioi, että toukokuusta elokuulle noin 80 000 rikesakkoa tai liikennevirhemaksua jäi määräämättä.

Uusi liikennevirhemaksujärjestelmä otettiin käyttöön tieliikennelain uudistuttua touko-kesäkuun vaihteessa. Poliisi oli pyytänyt sen valmisteluun kolmesta neljään miljoonaa euroa lisämäärärahaa, mutta tätä ei myönnetty.