Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Thaimaassa peruttiin maahan julistettu poikkeustila

Mellakkapoliisit valmistautuivat Bangkokissa uuteen mielenosoitukseen päivä poikkeustilan julistamisen jälkeen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Thaimaassa on peruttu maahan aiemmin julistettu poikkeustila. Asiasta kertoo pääministeri Prayut Chan-o-cha lausunnossa, joka on julkaistu Royal Gazette -sanomalehdessä.

– Kaikki poikkeustilan myötä voimaan asetetut ehdot on poistettu, lausunnossa sanottiin.

Maan hallitus julisti 15. lokakuuta maahan poikkeustilan, jonka myötä muun muassa yli neljän ihmisen kokoontumiset kiellettiin. Lisäksi poikkeustila antoi poliiseille täyden vapauden pidättää mielenosoittajia sekä takavarikoida elektronista materiaalia, jonka uskottiin uhkaavan kansallista turvallisuutta.

Thaimaassa on viime aikoina osoitettu mieltä ja vaadittu hallituksen eroa ja uudistuksia maan poliittiseen järjestelmään. Mielenosoitukset jatkuivat myös sen jälkeen kun poikkeustila oli julistettu.

Keskiviikkona mielenosoittajat antoivat Prayutille kolme päivää aikaa erota, kertoo CNN . Mielenosoittajat ovat uhanneet järjestää uusia protesteja, jos pääministeri ei eroa määräaikaan mennessä.

Prayut on entinen kenraali, joka suunnitteli vuoden 2014 sotilasvallankaappauksen. Hänet äänestettiin valtaan viime vuonna vaaleissa, jotka olivat mielenosoittajien mukaan epärehelliset.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut