Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Thaimaassa peruttiin maahan julistettu poikkeustila

Thaimaassa on peruttu maahan aiemmin julistettu poikkeustila. Asiasta kertoo pääministeri Prayut Chan-o-cha lausunnossa, joka on julkaistu Royal Gazette -sanomalehdessä.

– Kaikki poikkeustilan myötä voimaan asetetut ehdot on poistettu, lausunnossa sanottiin.

Maan hallitus julisti 15. lokakuuta maahan poikkeustilan, jonka myötä muun muassa yli neljän ihmisen kokoontumiset kiellettiin. Lisäksi poikkeustila antoi poliiseille täyden vapauden pidättää mielenosoittajia sekä takavarikoida elektronista materiaalia, jonka uskottiin uhkaavan kansallista turvallisuutta.

Thaimaassa on viime aikoina osoitettu mieltä ja vaadittu hallituksen eroa ja uudistuksia maan poliittiseen järjestelmään. Mielenosoitukset jatkuivat myös sen jälkeen kun poikkeustila oli julistettu.

Keskiviikkona mielenosoittajat antoivat Prayutille kolme päivää aikaa erota, kertoo CNN . Mielenosoittajat ovat uhanneet järjestää uusia protesteja, jos pääministeri ei eroa määräaikaan mennessä.

Prayut on entinen kenraali, joka suunnitteli vuoden 2014 sotilasvallankaappauksen. Hänet äänestettiin valtaan viime vuonna vaaleissa, jotka olivat mielenosoittajien mukaan epärehelliset.