Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Amorellan karilleajopaikan väylältä poistettiin lohkare Ahvenanmaalla

Ahvenanmaalla matkustajalaiva Amorellan syyskuisen karilleajopaikan väylän reunalta on poistettu lohkare räjäyttämällä, kertoo Väylävirasto. Lohkare oli laivaliikenteen käyttämän Apteekkarinväylän Hjulgrundin kapeikossa.

Apteekkarinväylän tutkiminen aloitettiin Viking Linen Amorella-aluksen syyskuussa tapahtuneen pohjakosketuksen jälkeen.

Väylä oli suljettuna räjäytystöiden ajan eilisestä tähän aamuun kello kahdeksaan saakka ja on nyt avattu liikenteelle kavennetusti. Väylä on käytössä koko leveydeltään sitten, kun lohkareen kohdalle asennettu väliaikainen viitta poistetaan, virasto tiedottaa.

Lohkareen poraus ja panostus tehtiin sukeltajatyönä. Aiempien tietojen mukaan väylän reuna-alueella ollut lohkare sijaitsi osittain väylän puolella.

Väyläviraston meriväyläyksikön päällikön Simo Kerkelän mukaan väylälle laitettiin lohkareen vuoksi Amorellan tapauksen jälkeen viitta, joka kavensi väylää jokseenkin.

Kerkelä arvioi STT:lle, että viitta saataisiin poistettua viikon sisällä, mutta tästä ei ole hänen mukaansa vielä tarkkaa arviota saatavilla.

Amorellalla oli onnettomuuden tapahtuessa noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. Henkilövahinkoja ei tapahtunut. Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) tutkii onnettomuutta.