Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terrafamen tulos putosi pakkaselle – pitkä huoltoseisokki vaikutti

Kaivosyhtiö Terrafamen liiketulos painui heinä-syyskuussa 23 miljoonaa euroa pakkaselle. Vuosi sitten liikevoittoa kertyi vajaat 20 miljoonaa euroa. Liikevaihto supistui lähes 40 prosenttia 62 miljoonaan euroon.

Yhtiön kokonaisinvestoinnit kohosivat 51 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 38 miljoonasta eurosta.

Terrafamen mukaan kolmannen neljänneksen liikevaihtoa laski normaalia pidempi huoltoseisokki. Sen vuoksi metallien tuotantomäärä laski, kertoo toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen tiedotteessa.

– Normaalien huoltotöiden lisäksi seisokin aikana toteutettiin nykyisen metallitehtaan ja uuden akkukemikaalitehtaan väliset liitännät. Tämä oli tärkeä vaihe akkukemikaalitehdasprojektissa, ja se tuo meidät lähemmäksi käyttöönottoa, joka aloitetaan lähitulevaisuudessa, Lukkaroinen sanoo.

– Rekrytoinnit ovat jatkuneet, ja tehtaan henkilöstömäärä on jo lähes 130. Kunnossapito ja laadunvarmistus mukaan lukien akkukemikaalitehtaan henkilöstömäärä tulee olemaan noin 170, kun tehdas on täysin toiminnassa.

Sähköautojen myynti alkoi tasaantua

Hänen mukaansa huoli ilmastonmuutoksesta ja etenkin liikenteen suurista hiilidioksidipäästöistä lisää sähköautojen kysyntää. Myös valtioiden ohjaustoimet nopeuttavat siirtymistä sähköautojen käyttöön.

– Kesäkuussa akkusähköautojen ja ladattavien hybridiautojen myynti kasvoi 46 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna. Kehitystä tuki erityisen vahva kuukausi Euroopassa, jossa myynti palautui koronaviruspandemiaa edeltäneelle tasolle, Lukkaroinen kertoo.

Sähköautojen myynnin kasvu alkoi kuitenkin tasaantua heinäkuussa, mutta myynti vuoden alusta alkaen oli elokuussa vielä 5 prosenttia edellisvuotta suurempi.