Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Saudiarabialainen naisaktivisti aloitti uuden syömälakon vankilassa – ajo-oikeutta naisille vaatinut Loujain Alhathoul on ollut vankilassa vuodesta 2018

STT–AFP

Vangittu saudiarabialainen naisaktivisti Loujain Alhathoul on aloittanut uuden syömälakon vaatiakseen oikeutta olla yhteydessä perheeseensä. Asiasta kertoivat hänen sisaruksensa.

Alhathoul on istunut vankilassa vuodesta 2018. Hänet ja useita muita naisaktivisteja vangittiin vain muutamaa viikkoa ennen kuin Saudi-Arabia pitkän empimisen jälkeen salli naisten ajaa autoa. Hän oli viimeksi syömälakossa elokuussa, jolloin hän vaati ja sai oikeuden tavata vanhempiaan kuukausien tauon jälkeen.

Osa vangituista naisista on sittemmin päästetty vapauteen, mutta osa on edelleen vangittuina epäselvin perustein. Ihmisoikeusaktivistien mukaan vangittuja on syytetty muun muassa yhteydenpidosta ulkomaisiin tiedotusvälineisiin, diplomaatteihin ja aktivisteihin.

Saudi-Arabian hallitusta kannattava media on leimannut Alhathoulin ja muut vangitut aktivistit maanpettureiksi. Hänen perheensä mukaan häntä on kidutettu vankilassa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut