Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Stockmann teki heinä-syyskuussa selvästi voittoa Lindexin avulla, mutta koko vuoden tulos jää todennäköisesti miinukselle

Konserni arvioi tulosennusteessaan, että liiketulos jää tänä vuonna tappiolliseksi ja liikevaihto jää viime vuodesta. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Viivi Salminen / STT

Stockmann -konsernin tulos oli heinä–syyskuussa plussan puolella. Konserni kuitenkin arvioi tulosennusteessaan, että liiketulos jää tänä vuonna tappiolliseksi ja liikevaihto jää viime vuodesta.

Heinä–syyskuussa Stockmannin oikaistu liiketulos oli 13,9 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 5,4 miljoonaa euroa. Konsernin liikevaihto oli 207,6 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 225,3 miljoonaa euroa. Laskua oli 6,8 prosenttia vertailukelpoisilla valuuttakursseilla.

Toimitusjohtaja Jari Latvanen sanoo tiedotteessa, että tavaratalojen ja myymälöiden kävijämäärät kääntyivät nousuun kohti normaalitasoa kolmannella vuosineljänneksellä, kunnes koronapandemian muutokset alkoivat vaikuttaa liiketoimintaan katsauskauden lopussa.

Koronapandemia on suurin syy myynnin laskuun digitaalisen myynnin vahvasta kasvusuunnasta huolimatta.

Yhtiö katsoo, että koronapandemia vaikuttaa negatiivisesti koko konsernin toimintaan ja vuoden neljänteen kvartaaliin liittyy koronatilanteen vuoksi normaalia suurempaa epävarmuutta.

Lindexin nettikauppa kompensoi kivijalkaliikkeiden myynnin laskua

Keväällä koronapandemia alensi Stockmannin asiakasmääriä äkillisesti. Stockmann kertoo osavuosikatsauksessaan, että vuoden kolmannella neljänneksellä Stockmannin liiketoiminta normalisoitui, kun koronarajoituksia purettiin.

Osavuosikatsauksen mukaan sekä Stockmannin että Lindexin verkkokauppojen kehitys oli erittäin hyvää ja niiden myynti parani. Vuoden kolmannella neljänneksellä Lindexin verkkokauppa kompensoi lähes täysimääräisesti kivijalkaliikkeiden myynnin laskun.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut