Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tanskan kansalaisuutensa menettänyt mies tuomittiin kuolemaan Marokossa

STT–Ritzau

Tanskasta vuonna 2019 karkotettu, kansalaisuutensa menettänyt Said Mansour, 60, on tuomittu kuolemaan Marokossa terrorismirikoksista. Asian vahvisti uutistoimisto Ritzaulle Tanskan maahanmuuttoministeriö myöhään sunnuntaina.

Marokkolaisoikeus katsoi Mansourin muun muassa olleen osallinen vuonna 2003 Casablancassa tehtyyn terrori-iskuun, jossa surmansa sai 45 ihmistä.

Kuolemantuomiota ei välttämättä panna täytäntöön. Marokko ei ole tehnyt teloituksia sitten vuoden 1993, tanskalaisviranomaiset sanovat.

– Tanskan hallitus olettaa, että (kuolemantuomioiden) täytäntöönpanokielto pätee myös tässä nimenomaisessa tapauksessa, kommentoi maahanmuuttoministeriön edustaja Ritzaulle.

Marokosta Tanskaan vuonna 1984 muuttanut Mansour tuomittiin Tanskassa vuonna 2015 neljän vuoden vankeuteen kannustamisesta terrorismiin ja jihadismiin. Oikeus perui tuolloin häneltä kansalaisuuden.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut