Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen tienasi tuplasti THL:n koronakasvo Mika Salmiseen nähden

HUSin toimitusjohtaja Juha Tuomisen kokonaistienestit ylsivät viime vuonna noin 226 000 euroon. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Mia Peltola / STT

Koronakriisin hoidossa julkisuudessa paljon näkyneiden terveydenviranomaisten tienestit vaihtelivat noin 100 000:n ja 200 000 euron välillä.

STT kävi läpi joidenkin sosiaali- ja terveysministeriön, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen edustajien verotettavat tulot viime vuodelta.

Koko kolmen tulokärki oli Husista. Eniten verotettavia tuloja oli sairaanhoitopiirin toimitusjohtajalla Juha Tuomisella, jonka kokonaistienestit ylsivät viime vuonna noin 226 000 euroon. Näistä ansiotuloja oli vajaat 195 000 euroa ja pääomatuloja noin 31 000 euroa.

Husin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen puolestaan tienasi yhteensä noin 204 000 euroa. Hänen ansiotulonsa kipusivat noin 148 000 euroon. Pääomatuloja oli reilut 56 000 euroa.

Diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosen kokonaistulot olivat hieman Järvisen vastaavia pienemmät, noin 198 000 euroa. Pääomatuloja oli näistä vain 300 euroa. Husin Diagnostiikkakeskuksen toiminta käynnistyi viime vuoden heinäkuussa. Käytännössä Lehtonen ei ole hoitanut aiempaa hallintoylilääkärin työtään sitten viime vuoden huhtikuun.

Sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtajan Liisa-Maria Voipio-Pulkin verotettavat tulot jäivät selvästi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin edustajien kokonaisansioista. Voipio-Pulkki tienasi liki 141 000 euroa, mikä koostui pelkästään ansiotuloista.

Ministeriön nykyinen kansliapäällikkö Kirsi Varhila ylsi liki samoihin lukuihin. Hänen ansiotulonsa olivat reilut 139 000 euroa. Varhila aloitti STM:n ylimpänä viranhaltijana viime vuoden lokakuussa. Sitä ennen hän työskenteli ministeriössä sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausosaston osastopäällikkönä

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta ansaitsi jonkin verran vähemmän kuin mainitut ministeriön virkamiehet. Hänen palkkatulonsa olivat viime vuonna vajaat 132 000 euroa.

Edellisten tapaan myös esimerkiksi THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen on televisiosta ja lehtien palstoilta varsin tuttu niin sanottu koronakasvo. Hän tienasi yhteensä noin 105 000 euroa, josta noin 102 000 euroa oli ansiotuloja ja loput pääomatuloja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut