Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Oikeudenkäynti PS-nuorten tviitistä alkaa – kolmea syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Nuorisojärjestö ja perussuomalainen puolue ovat sittemmin katkaisseet siteensä ja puolueella on nyt uusi nuorisojärjestö. Timo Aalto / LEHTIKUVA

STT

Pirkanmaan käräjäoikeus alkaa tänään käsitellä perussuomalaisten nuorten viimevuotista tviittiä. Kolmea ihmistä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Yhdistys julkaisi ennen eurovaaleja Twitter-tilillään kuvan tummaihoisesta perheestä. Tviitissä oli saateteksti "Äänestä perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä". Yhdistys myönsi tviitin olleen harkitsematon ja hyvien tapojen vastainen.

Nuorisojärjestö ja perussuomalainen puolue ovat sittemmin katkaisseet siteensä ja puolueella on nyt uusi nuorisojärjestö. Erkaantumisen taustalla on se, ettei nuorisojärjestö hyväksynyt puolueen esittämää sääntömuutosta, jonka tarkoitus oli hillitä rasistia kannanottoja.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti periä yhdistykselle myöntämiään avustuksia takaisin tviitin vuoksi. Järjestö on valittanut takaisinperinnästä hallinto-oikeuteen. Kesäkuussa Perussuomalaiset nuoret ry asetettiin konkurssiin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut