Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

AP ja CNN: Biden voittoon Wisconsinissa

Voiton varmistamiseksi ehdokas tarvitsee taakseen 270 valitsijaa. AFP / LEHTIKUVA

Merja Puisto, Olli-Pekka Paajanen / STT

Uutiskanava CNN ennustaa demokraattien ehdokkaalle Joe Bidenille voittoa Wisconsinissa. Uutistoimisto AP on suorasanaisempi ja julistaa Bidenin voittaneen osavaltiossa. AP perustaa arvionsa siihen, että Wisconsinissa on laskematta vain hyvin pieni määrä ääniä.

Wisconsinin voittaja saa taakseen 10 valitsijaa.

Biden on ollut osavaltion ääntenlaskennassa viime tunnit niukasti republikaanien ehdokkaan, presidentti Donald Trumpin edellä. Ero on ollut laskennan loppumetreillä noin 20 000 ääntä.

Wisconsinin voitto on nostamassa Bidenin valitsijoiden lukumäärän 237:ään. Presidentiksi mielivän pitää varmistaa itselleen 270 valitsijaa, joten Wisconsinin voitto merkitsisi Bidenille harppausta eteenpäin.

Trumpin kampanjasta ilmoitettiin aiemmin tänään, että Trump aikoo vaatia Wisconsinissa äänten uudelleenlaskemista. Kampanjajohtajan mukaan kampanja epäilee useiden Wisconsinin piirikuntien ääntenlaskennan oikeellisuutta.

Wisconsin on yksi vaalien vaa'ankieliosavaltioista, joiden voittaminen olisi tärkeää kummallekin ehdokkaalle.

Trumpin kampanja: Olemme pyytäneet tuomioistuinta keskeyttämään ääntenlaskun Michiganissa

Trumpin kampanja on pyytänyt paikallista tuomioistuinta keskeyttämään ääntenlaskun Michiganissa, kerrotaan Trumpin kampanjan nettisivuilla julkaistussa lausunnossa. Presidentin kampanjapäällikkö Bill Stepien perustelee allekirjoittamassaan lausunnossa oikeustoimia sillä, että Trumpin tiimillä ei ole ollut pääsyä tarkkailemaan ääntenlaskua useissa Michiganin ääntenlaskupaikoissa.

Lausunnon mukaan Trumpin kampanja vaatii, että ääntenlasku lopetetaan siksi aikaa, kunnes pääsy taataan ja Trumpin tiimi pääsee tarkistamaan äänet myös siltä ajalta, kun he eivät olleet paikalla.

Michigan on 16 valitsijamiehen osavaltio, jossa Biden johtaa Trumpia prosentein 49,5–48,8, kun äänistä on laskettu esimerkiksi CNN:n ja New York Timesin mukaan 94 prosenttia.

Trump kyseenalaistan ut Twitterissä ääntenlaskennan

Trump on toistuvasti kyseenalaistanut Twitterissä presidentinvaalien ääntenlaskennan luotettavuuden. Yhdessä tviiteistä Trump kirjoittaa, että Bidenille löydetään ääniä kaikkialla ja mainitsee vaa'ankieliosavaltiot Pennsylvanian, Wisconsinin ja Michiganin. Tosi paha juttu maallemme, Trump tviittaa.

Toisen Trumpin tviitin mukaan Pennsylvaniassa tehdään kovasti töitä, jotta hänen 500 000 äänen etumatkansa katoaisi. Tämän tviitin Twitter on merkinnyt harhaanjohtavaksi.

CNN: Biden kerää varoja vaalien turvaamiseksi

Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden on aloittanut keräyksen, jonka tarkoituksena on valmistautua mahdollisiin presidentinvaaleja koskeviin oikeustoimiin, kertoo CNN .

Biden on lähettänyt asiaa koskevan tviitin , jossa hän kehottaa lahjoittamaan Biden Fight Fund -rahastoon.

– Varmistaaksemme, että kaikki äänet lasketaan, perustamme suurimman koskaan luodun keräyksen vaalien turvaamiseksi. Donald Trump ei saa päättää tämän vaalin lopputulosta – Amerikan kansa tekee sen, Biden tviittasi.

Bidenin varapresidenttiehdokas Kamala Harris lähetti Twitterissä samanlaisen pyynnön sanoen, että heidän työnsä voi venyä viikkojen mittaiseksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut