Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taposta Helsingin Vallilassa epäilty 16-vuotias vangittiin

Helsingin käräjäoikeus määräsi keskiviikkona vangittavaksi 16-vuotiaan pojan, jonka epäillään syyllistyneen puukotukseen Helsingin Vallilassa viime lauantaiyönä. Hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä taposta.

Puukotuksen uhriksi joutui vuonna 2001 syntynyt mies, joka kuoli sairaalassa myöhemmin samana yönä.

Tutkintaa johtavan rikoskomisario Jukka Larkion mukaan rikoksesta epäillään myös toista 16-vuotiasta poikaa, jonka poliisi on ottanut kiinni. Hänet on määrä vaatia vangittavaksi lähiaikoina.

Kolmas epäilty on 14-vuotias poika, jota poliisi on kuulustellut. Alle 15-vuotiasta ei kuitenkaan Suomessa voi saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Vangitun 16-vuotiaan epäillään syyllistyneen myös tapon yritykseen Tampereella Kaukajärven kaupunginosassa noin kuukausi sitten. Poliisi vaati häntä tuolloin vangittavaksi, mutta Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi hänet vain matkustuskieltoon.

MTV kertoi maanantaina, että 16-vuotiaan epäillään puukottaneen sivullista miestä vatsaan 3. lokakuuta yritettyään toisen nuoren kanssa ryöstää mieheltä rahaa bensaan. Kaksikko oli MTV:n mukaan karannut lastenkodista.