Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useista rikoksista epäilty kulttuurineuvos Veijo Baltzar päästettiin tutkintavankeudesta

Kulttuurineuvos-kirjailija Veijo Baltzar on vapautettu tutkintavankeudesta. Helsingin käräjäoikeudesta vahvistetaan STT:lle, että Baltzar on sen sijaan asetettu matkustuskieltoon.

Baltzar oli ollut vangittuna viime vuoden marraskuusta lähtien. Poliisi sai häntä koskevan esitutkinnan valmiiksi syyskuussa.

Poliisi on epäillyt Baltzaria, 78, useista rikoksista, muun muassa törkeästä ihmiskaupasta ja ihmiskaupasta, törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Esitutkinnan perusteella uhrit ovat seitsemän naista, jotka ovat syntyneet 1980–2000-luvuilla. Osa uhreista on ollut epäiltyjen rikosten tapahtumahetkellä alaikäisiä.

Baltzarin epäillään tutustuneen tyttöihin ja nuoriin naisiin Helsingissä ja värvänneen heidät pyörittämäänsä teatteritoimintaan. Lisäksi hänen epäillään houkutelleen uhreja ensin käymään ja lopulta asumaan luonaan.

Esitutkinnan mukaan uhrien piti Baltzarin luona asuessaan toimia hänen antamiensa sääntöjen ja määräysten mukaisesti. Yhteisön säännöt koskivat muun muassa ulkonäköä ja syömistä. Lisäksi poliisi on epäillyt, että uhrit erkaannutettiin perheistään ja ystävistään.

_________

Korjattu klo 16.10: Poliisi sai esitutkinnan valmiiksi syyskuussa, ei viime kuussa.