Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotidatan työehtokiistan neuvottelut päättyivät maanantaina ilman tulosta – työtaistelut mahdollisia

Kotidatan työehtokiistaan ei maanantaina löytynyt ratkaisua, vaan neuvottelut päättyivät valtakunnansovittelijan luona tuloksettomina. Ammattiliitto Pron ICT-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä sanoo STT:lle, että Pro miettii nyt mitkä ovat seuraavat toimet.

Hänen mukaansa työtaistelutoimet eivät ole mahdoton vaihtoehto.

Keväästä asti jatkuneessa työriidassa on kyse siitä, tulisiko Suomen Kotidatassa soveltaa kaupan vai ICT-alan työehtosopimusta. Työriidassa on nähty jo aiemmin useita lakkoja.

Pattitilannetta on yritetty avata useasti myös valtakunnansovittelijan toimistolla.

– Valtakunnansovittelija on ilmoittanut, ettei sovittelua jatketa. Ei löydetty mitään sellaista, että asiassa olisi päästy eteenpäin, Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan yhtiö ei ole sitoutunut sellaisiin ehtoihin ja palkkatasoon, millä tilanne ratkeaisi.

Kaupan liitto sanoo tiedotteessaan, että neuvottelut päättyivät maanantaina tuloksettomina, koska Pro ei tingi ICT-alan työehtosopimuksen palkkavaatimuksestaan. Kaupan liiton mukaan kiistan osapuolista Kotidata, Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto Pam ovat olleet valmiita ratkaisemaan ongelmat paikallisesti.

Mäkelän mukaan Pro ei tähän suostu, sillä Pro hoitaa asiat jäsentensä puolesta.

– Siellä on ollut esitys, että kiista olisi paikallisten osapuolten ratkaistavissa. Pro ei voi jättää sitä sen varaan, että yhtiö hoitaa sen paikallisesti neuvottelemalla, Mäkelä sanoo.