Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskusta höykyttää ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikkoa (ps.) Trump-myönteisyydestä: "unohtaa asemansa ja haittaa Suomen mainetta", sanoo Joonas Könttä

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä pitää ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Niikon (ps.) puheita USA:n presidentti Donald Trumpista ja käydyistä presidentinvaaleista vähintään kummallisina ja harkitsemattomina. Niikko oli kertonut Ylelle, että häntä ”miellyttää se, että Trump on ollut hyvällä tavalla röyhkeä.”

Köntän mielestä on käsittämätöntä, että Niikko kehuu sellaista toimintaa, jossa "jatkuvasti valehdellaan, haukutaan ja solvataan". Köntän mielestä Niikko unohtaa asemansa ja haittaa Suomen mainetta

– Joko Niikko ei tiedosta asemaansa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana – tai mikä pahempaa – tiedostaa ja kommentoi erikoisilla sanavalinnoillaan silti.

Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen suomii kovin sanoin Niikkoa Verkkouutisten artikkelissa.

Kurvisen mukaan perussuomalaisten Trump-fanitus ja pahan olon purkaminen Yhdysvaltain vaalituloksesta on ”karmivan hupaisaa”.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Niikon kommentointia hän pitää kuitenkin ongelmallisena.

– Niikon jutut ovat siinä mielessä hankalia, että hän ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana vastaa eduskunnan osalta ulkopolitiikasta, Kurvinen toteaa Verkkouutisissa.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan tulisi Köntän mukaan muistaa asemansa ja häivyttää puoluepoliittinen kantansa. Erityistä tarkkuutta tämä vaatii, kun kyse on isänmaalle tärkeiden kansainvälisten suhteiden kommentointi.

– On tärkeää, että Suomesta luodaan tiiviit ja hyvät yhteydet Bidenin hallintoon sen kaikilla tasoilla, Könttä sanoo.