Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EU-komissio epäilee Amazonia määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä – arvio on alustava, ja selvitys jatkuu

Komission tutkinnan kohteena on ollut Amazonin kaksoisrooli. Yhtiö tarjoaa samaan aikaan kauppapaikan vähittäismyyjille, mutta toisaalta myy tuotteita myös itse. AFP / LEHTIKUVA

STT

EU-komissio epäilee verkkokauppayhtiö Amazonia EU:n kilpailulainsäädännön rikkomisesta. Komissio epäilee, että yhtiö käyttää verkkoalustallaan toimivien kauppiaiden dataa omaksi hyödykseen.

Kilpailuasioista vastaava komission varapuheenjohtaja Margrethe Vestager kertoi aiemmin aloitetun tutkinnan alustavista johtopäätöksistä tiistaina. Komissio jatkaa selvitystä siitä, onko Amazon käyttänyt väärin määräävää markkina-asemaansa.

Komission tutkinnan kohteena on ollut Amazonin kaksoisrooli. Yhtiö tarjoaa samaan aikaan kauppapaikan vähittäismyyjille, mutta toisaalta myy tuotteita myös itse.

Vestagerin mukaan yhtiö on voinut keskittyä itse parhaiten myyviin tuotteisiin, koska se on hyödyntänyt vähittäismyyjien myyntidataa. Näin toimiessaan se on heikentänyt vähittäismyyjien yhtäläisiä menestymismahdollisuuksia.

Alustavan tutkimuksen mukaan yhtiö olisi käyttänyt kilpailuasemaansa väärin isoilla markkinoillaan Saksassa ja Ranskassa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut