Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Postia jaetaan joulusesongin ajan taas myös perjantaisin

Perjantaijakelua kevennettiin kesä-lokakuun ajaksi, sillä koronapandemia vaikutti myös lähetettävän postin määrään. Teemu Salonen / LEHTIKUVA

Henrietta Nyberg / STT

Posti kertoo palauttavansa perjantaijakelun normaaliksi joulusesongin ajaksi. Perjantaijakelua kevennettiin kesä-lokakuun ajaksi, sillä koronapandemia vaikutti myös lähetettävän postin määrään.

Postin mukaan joulunalusaikana postinjakajien matkassa kulkee kymmeniä miljoonia lähetyksiä.

– Joulun ajan sesonki on postinjakelussa ylivoimaisesti vuoden vilkkainta aikaa, jolloin kuluttajien lähettämä jouluposti nostaa lähetysmäärät moninkertaisiksi muutamien viikkojen ajaksi, sanoo postipalveluiden tuotantojohtaja Sami Reponen tiedotteessa.

Tammikuussa joulun jälkeen odottaa kuitenkin paluu takaisin kevennettyyn perjantaijakeluun. Kevennetty jakelu ei koske sanomalehtien varhaisjakelua eikä paketteja.

Postin lähettäjille ja vastaanottajille kevennetty perjantaijakelu näkyy siten, että perjantaille aikataulutetut lähetykset jaetaan jo torstaina. Postin mukaan päivällä aikaistettu jakelu on mahdollista, koska vähäisen postimäärän vuoksi se ehditään lajittelemaan aiemmin.

Joulunalusviikolla postia jaetaan koteihin tarvittaessa myös tiistaisin. Noutopisteisiin posti toimittaa paketteja arkipäivien lisäksi lauantaisin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut