Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläisessä hoivakodissa useita koronatatartuntoja sekä asukkailla että henkilökunnalla

Vihdissä sijaitsevassa hoivakoti Kaarikeskuksen Viljonkodissa on todettu koronavirustartuntoja sekä asukkailla että henkilökunnalla, kertoo perusturvakuntayhtymä Karviainen nettisivulla.

Hoivakodin 15 asukkaasta kymmenellä on todettu tartunta. Lisäksi tartunta on todettu kolmella työntekijällä. Perusturvakuntayhtymän mukaan Viljonkodissa on asianmukaisesti noudatettu hygienia- ja suojausohjeita.

Hoivayksikkö eristettiin perjantaina.

Asiasta kertoivat aiemmin Ilta-Sanomat ja Iltalehti .

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote ilmoittaa puolestaan, että sen alueelta on löytynyt kolme uuttaa koronatartuntaa. Niistä kaksi havaittiin Pieksämäellä ulkomailta Suomeen saapuneiden testeissä.

Lisäksi yksi tartunta löytyi yhdeltä Mikkelin kaupungin työntekijältä. Mikkelin kaupungintalo ja virastotalo suljetaan varotoimena ensi viikoksi.

Viking Line peruuttaa risteilyt Tukholman ja Maarianhaminan välillä

Laivayhtiö Viking Line peruuttaa kaikki risteilyt Tukholman ja Ahvenanmaan välillä ensi viikon torstaista helmikuun 3. päivään asti, kertoo yhtiö lehdistötiedotteessaan .

Risteilyjen keskeyttämisen syynä on Ruotsin koronatartuntojen kasvu.

Viking Cinderella lähtee tämän vuoden viimeiselle risteilylle sunnuntaina.

Normaalisti Viking Cinderellalla risteilee Tukholman ja Maarianhaminan välillä vuosittain 900 000 matkustajaa.

Asiasta kertoi aiemmin Yle .

Suomessa raportoitu 244 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 244 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viimeisen viikon tartuntoja on raportoitu 2 989, mikä on 169 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuona aikana raportoitiin 2 820 koronatartuntaa.

Viikon ajalta tartuntoja on kirjattu 445 kappaletta enemmän kuin edeltävällä viikolla. Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 1 717 tartuntaa, kun edeltävinä seitsemänä päivänä tartuntoja todettiin 1 272.

Taudin ilmaantuvuusluku, eli tautitapausten määrä per 100 000 ihmistä, on tällä hetkellä hieman yli 52. Ilmaantuvuutta tarkastellaan kahden viikon ajalta ja se havainnollistaa tautitilannetta eri alueilla.

Koronan ilmaantuvuusluku Suomessa on kuitenkin huomattavasti parempi kuin naapurimaissa. Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskuksen eilen päivätyissä tilastoissa Norjan ilmaantuvuusluku on yli 139, Viron yli 166 ja Ruotsin yli 485.