Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruotsissa koronatartunnat lisääntyneet rajusti – Venäjällä ensi kertaa yli 24 000 uutta tartuntaa päivässä

Venäläisviranomaisten mukaan maassa on rekisteröity eilisen jälkeen yli 24 300 uutta koronavirustartuntaa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ruotsissa raportoitiin perjantaina 66 uudesta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvästä kuolemantapauksesta. Kuolleiden kokonaismäärä epidemian alusta saakka nousee maassa hieman yli 6 400:aan.

Uusien koronatartuntojen määrä on kansanterveysviranomaisen tuoreiden lukujen mukaan lisääntynyt todella rajusti. Tartuntoja on nyt rekisteröity 7 240 enemmän kuin vielä torstaina.

Väestömäärään suhteutettuna Ruotsissa on rekisteröity 633 koronakuolemaa miljoonaa asukasta kohden. Suomessa vastaava suhdeluku on tällä hetkellä 68.

Venäjällä virallisen ilmoituksen mukaan yli 35 000 koronakuolemaa

Myöskään Venäjällä koronaepidemian leviäminen ei osoita hiipumisen merkkejä. Viranomaisten mukaan maassa on rekisteröity torstain jälkeen yli 24 300 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Moscow Times -lehti. Kyseessä on uusi ennätys ja ensimmäinen kerta, kun tartuntojen vuorokautinen määrä nousee yli 24 000:n.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on kirjattu torstain jälkeen 461, mikä nostaa viruksen aiheuttamaan tautiin liittyvien kuolemien kokonaismäärän Venäjällä yli 35 300:aan. Virallisen luvun arvioidaan kuitenkin olevan paljon todellista kuolleiden määrää alhaisempi.

Tutkimus: Koronatartunnan saaneille näyttäisi muodostuvan ainakin puolen vuoden immuniteetti

Koronavirustartunnan saaneille ihmisille näyttäisi muodostuvan ainakin puoli vuotta kestävä immuniteetti uutta tartuntaa vastaan, kertovat Oxfordin yliopiston tutkijat.

Professori David Eyren mukaan kyse on "todella hyvistä uutisista".

– Voimme olla luottavaisia sen suhteen, että ainakin lyhyen aikaa on niin, että useimmat covid-19-taudin sairastaneista eivät saa sitä uudelleen, hän sanoi.

Sen sijaan tutkijoilla ei ole vielä tarpeeksi aineistoa tehdä päätelmiä siitä, voiko tartunnan saada uudelleen puolen vuoden jälkeen.

Antigeenitestiä tarjotaan opettajille ja poliiseille

Itävallan hallitus kertoi perjantaina, että maassa tehdään seitsemän miljoonaa antigeenitestiä osana massiivista koronatestauskampanjaa.

Ensimmäisten joukossa antigeenitestin voivat saada opettajat ja poliisit. Osallistuminen testaukseen on vapaaehtoista.

Noin 200 000 opettajaa ja lastentarhoissa työskentelevää testataan joulukuun ensimmäisenä viikonvaihteena, jolloin maan toisen koronasulun on määrä päättyä, kerrotaan hallituksen lausunnossa.

Noin 400 000 poliisia on testausvuorossa 7. ja 8. joulukuuta.

Viime viikon lauantaina liittokansleri Sebastian Kurz ilmoitti Itävallan tiukentavan koronarajoituksia. Niiden mukaan muun muassa koulut pysyvät kiinni 6. joulukuuta asti.

Jutun lähteinä myös TT, Aftonbladet ja Worldometer.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Haaparannan nuuskarallia ei pysäytä pandemiakaan

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut