Riisi, sushi vai naudanliha? – Uusi selvitys paljastaa yllättävän ilmastopahiksen

Sushi on muodikasta, muttei järin ilmastoystävällistä. Eniten ilmastoa rasittaa uuden selvityksen mukaan valkoinen riisi, kun ruokien vertailussa huomioidaan päästöjen ohella myös ravintoarvot. Kai Skyttä

Kasvipohjaisten ruokien hiilidioksidipäästöt ovat pienemmät kuin eläinperäisen ruuan. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että myös kasvisperäisten ruokien ilmastovaikutus voi olla iso, kun vertailussa huomioidaan ruokien ravintoarvo.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi 3 kk 15 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös katsoa muut edulliset tilausvaihtoehdot (esimerkiksi. 24 h digitilaus vain 2 €).

Tilaa tästä 3 kk 15 € Tilaa 24 h 2 € Katso Black week tarjous! Olen jo tilaaja