Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IS: Vihreiden ex-puheenjohtaja suomii suorin sanoin poliittista keskustelua – "Tapeltiin monta tuntia siitä, saako kokoussämpylän välissä olla kinkkua"

Vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto sanoo, että tunneperäinen viestintä ja julistaminen hallitsevat politiikan tekemistä liiaksi. Tiina Mutila

Vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto jatkaa poliittisen keskustelun arvostelua.

Apteekkariliiton yhteiskuntajohtajana nykyisin työskentelevä Aalto sanoo Ilta-Sanomissa, että "nykyinen politiikan kulttuuri on rappiokulttuuria".

Aallon mukaan syynä on puolueiden tapa rakentaa brändejä ja keskittyä tunneperäiseen viestintään sekä julistuksiin.

Aallon mukaan isot asiakysymykset ovat hautautuneet tarinoiden kertomisen ja identiteettipolitiikan alle. Jyväskylässä viikonloppuna puhunut Aalto otti Ilta-Sanomien mukaan esimerkin paikallisesta yliopistopolitiikasta.

– Monta tuntia tapeltiin siitä, saako kokoussämpylän välissä olla kinkkua vai ei. Monien miljoonien eurojen kiinteistöhankkeet menivät yhdellä nuijankopautuksella, Aalto sanoi IS:n mukaan.

Aallon mukaan arvoista pitää politiikassa puhua, mutta isoja kysymyksiä ei voida ohittaa.

Aalto on kritisoinut politiikan brändäämistä myös Kertomuksen vaarat – kriittisiä ääniä tarinataloudessa -kirjassa, joka ilmestyi syksyllä.

Juttua on korjattu 22.11. klo 15.07: tarkennettu kirjan nimeä, kirja ei ole myöskään Touko Aallon tekemä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut