Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakkerit iskivät uutistoimistoon – Tanskan Ritzau joutui tietomurron kohteeksi

Tanskalainen uutistoimisto Ritzau joutui tiistaina tietomurron kohteeksi ja hyökkääjät ovat päässeet käsiksi sen dataan. Asiasta kerrotaan uutistoimiston verkkosivuilla .

Uutistoimisto ei ole suostunut toimitusjohtaja Lars Vesterlökken mukaan maksamaan hyökkääjien vaatimia lunnaita. Vaadittu lunnassumma ei myöskään ole tiedossa, sillä Ritzaun edustajat eivät ole avanneet hyökkääjien jättämiä tarkkoja ohjeita.

Noin neljännes uutistoimiston palvelimista on vahingoittunut hyökkäyksessä.

Hyökkäyksen takia uutistoimiston palvelut ovat keskeytyneet. Hyökkääjien henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa, mutta hyökkäystä on luonnehdittu hyvin ammattimaiseksi.

Ritzaun omat it-asiantuntijat ja uutistoimiston palkkaamat turvallisuusalan ammattilaiset käyvät läpi toimiston palvelimia. Tämän lisäksi uutistoimisto kertoo tekevänsä yhteistyötä vakuutusyhtiönsä edustajien kanssa. Ritzaun odotetaan pystyvän palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen torstaina.

Ritzau on Tanskan suurin uutistoimisto, joka välittää uutisia ja kuvamateriaalia sekä tanskalaisille että kansainvälisille medioille. Hyökkäyksen takia uutistoimisto välittää materiaaliaan varajärjestelmien kautta.