Naapurimaakuntien matkustussuositukset eivät näkyneet Uudenmaan perjantailiikenteessä

Liikennettä Länsiväylällä 6. marraskuuta. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Naapurimaakuntien kehotus välttää tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle ei Helsingin tieliikennekeskuksen mukaan vaikuttanut perjantain tieliikenteeseen, vaan se vastasi muiden marraskuun perjantaiden liikennettä. Tieliikennekeskukselta epäiltiin, että ne, jotka ovat voineet jäädä kotiin, ovat tehneet sen jo pidemmän aikaa sitten.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suositteli torstaina alueen asukkaille, että nämä välttäisivät tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Varsinais-Suomi itse on epidemian kiihtymisvaiheessa. Alueella on kuitenkin paikallisen sairaanhoitopiirin mukaan suuri riski koronatilanteen pahenemisesta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri puolestaan suosittelee, että alueen asukkaat välttävät tarpeetonta matkustamista kaikille koronaepidemian leviämisvaiheessa oleville alueille tai alueilta. Molemmat alueet ovat itse tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa.

Kanta-Häme on kolmiportaisen epidemia-asteikon keskimmäisellä portaalla eli kiihtymisvaiheessa, mutta sillä kerrotaan olevan "välitön uhka siirtyä leviämisvaiheeseen".

Pirkanmaa antanee oman suosituksensa ensi viikolla

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) totesi keskiviikkona koko Uudenmaan siirtyneen epidemian jaottelussa vakavimpaan vaiheeseen eli leviämisvaiheeseen. Pääkaupunkiseutu teki omalta osaltaan saman toteamuksen viime viikolla.

Uudenmaan ohella Päijät-Häme totesi keskiviikkona olevansa epidemian leviämisvaiheessa. Osana muita suosituksia alueen asukkaita kehotettiin kiinnittämään huomiota matkustamiseen.

Uudenmaan epidemiatilannetta on tarkkailtu myös Pirkanmaalla. Alueellista pandemiaohjausryhmää johtava Juhani Sand kertoi torstaina STT:lle, että pirkanmaalaisille annetaan todennäköisesti Varsinais-Suomen linjausta vastaava suositus ensi viikolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut