Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Thaimaan pääministeri säilytti virkansa perustuslakituomioistuimen käsittelyssä

STT–AFP

Thaimaan pääministeri Prayut Chan-o-cha selvisi keskiviikkona oikeusjutusta, joka olisi voinut maksaa hänelle pääministerin viran.

Thaimaan perustuslakituomioistuimen mukaan pääministeri ei ollut syyllistynyt virka-aseman väärinkäyttöön, kun hän oli jatkanut asumistaan armeijan asunnossa vielä senkin jälkeen kun ei enää ollut armeijan palveluksessa.

Pääministerin mukaan hän jatkoi asunnon käyttöä turvallisuussyistä. Lisäksi oikeuden tuomarin mukaan asunnon käyttötarkoitus oli vuonna 2012 muutettu armeijan asunnosta vierastaloksi, joten teknisesti ottaen pääministeri ei enää asu armeijan asunnossa.

Oppositiopuolue Pheu Thai, joka oli oikeusjutun takana, ilmoitti päätöksen olleen odotettu, koska perustuslakituomioistuin on läpikotaisin politisoitunut.

Thaimaassa on ollut kuukausikaupalla hallintoa vastustavia mielenosoituksia, joissa on vaadittu pääministerin eroa, muutoksia armeijan johdolla laadittuun perustuslakiin ja kuningashuoneen asemaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut