Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Paavo Arhinmäki asetettiin vasemmistoliiton pormestariehdokkaaksi Helsingissä

Arhinmäen mukaan Helsinkiin tarvitaan pormestari, joka huolehtii lähiöiden palveluista. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Helsingin vasemmistoliitto on syyspiirikokouksessaan asettanut Paavo Arhinmäen pormestariehdokkaaksi ensi vuoden kuntavaaleihin. Piirihallituksen esitykseen perustuva päätös oli yksimielinen.

Helsingin vasemmistoliitto ilmaisee tiedotteessa huolensa siitä, että julkinen keskustelu Helsingin kuntavaaleista keskittyy liikaa pormestarin valintaan.

– Kuntavaaleissa äänestetään valtuutettuja, ei pormestaria. Kaupunginvaltuusto on vaalien välillä kaupungin korkein päättävä elin ja kuntavaaleissa valittavat valtuutetut valitsevat pormestarin ja muut päätöksentekijät, tiedotteessa korostetaan.

Arhinmäki nostaa kommentissaan esiin lähiöiden palvelut, kohtuuhintaisen asumisen sekä luonnon huomioinnin rakentamisen yhteydessä.

– Suurin osa meistä helsinkiläisistä asuu lähiöissä. Lähiöiden ääni kuuluu kuitenkin liian vaimeana Helsingin päätöksenteossa. Tarvitaan lähiöpormestari, joka huolehtii lähiöiden palveluista: päiväkodeista, kouluista, kirjastoista, terveysasemista ja lähiliikuntapaikoista, Arhinmäki sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut