Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Viennin arvo putosi rankasti lokakuussa – myös tuonti supistui

Lähes kaikkien arvoltaan suurimpien tavararyhmien viennin arvo putosi vuoden takaisesta. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Tavaraviennin arvo laski 11,8 prosenttia lokakuussa, ilmenee Tullin ennakkotilastosta. Lähes kaikkien arvoltaan suurimpien tavararyhmien viennin arvo putosi vuoden takaisesta. Tuonti supistui 11,3 prosenttia.

Öljytuotteiden viennin arvo väheni ennakkotietojen mukaan 23 prosenttia viime vuoden lokakuusta. Paperin ja kartongin vienti laski 21 prosenttia ja sellun 10 prosenttia.

Teollisuuden koneiden ja laitteiden vientiin kirjattiin 12 prosenttia laskua. Sähköteknisten koneiden ja laitteiden vienti pieneni seitsemän prosenttia ja kuljetusvälineiden viennin arvo 14 prosenttia.

Ennakkotilasto sisältää ensimmäiset kuukausitason tiedot Suomen käymästä tavaroiden ulkomaankaupasta kokonaistasolla. Tarkentuneet tiedot viennistä ja tuonnista julkaistaan kuun lopulla.

Viennin arvo oli lähes 5,1 miljardia euroa

Suomen tavaraviennin arvo oli lokakuussa lähes 5,1 miljardia euroa. Tuonti oli arvoltaan hieman yli 5,1 miljardia euroa.

Vienti EU-maihin piti pintansa paremmin kuin vienti EU:n ulkopuolelle. Vienti EU-maihin laski 7,2 prosenttia ja tuonti EU:sta 8,3 prosenttia. Samaan aikaan vienti EU:n ulkopuolelle supistui 17,3 prosenttia ja tuonti EU:n ulkopuolelta 15,6 prosenttia.

Erityisen kovaa on kärsinyt vienti brexitiin valmistautuvaan Britanniaan. Vienti romahti 28,7 prosenttia.

Suurimmista kauppakumppaneista vienti kasvoi ainoastaan Hollantiin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut