Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Savonlinnan oopperajuhlat peruu uutuustuotantonsa ja puolittaa ensi kesän yleisökapasiteetin

Olavinlinnan yleisökapasiteetti supistuu ensi kesänä noin 1 200 katsojaan. PETRI SAARELAINEN / LEHTIKUVA

STT

Savonlinnan oopperajuhlien yleisömäärä rajoitetaan ensi kesänä noin puoleen normaalista ja uutuustuotanto Kuningas Rogerin kaikki kolme esitystä perutaan. Rajoitusten syynä on koronaviruspandemian tilanne.

– Vaikka heinäkuuhun on vielä aikaa ja koronatilanne ehtii elää, niin kuukauden mittaisen kansainvälisen festivaalin järjestelyt vaativat päätöksiä nyt, sanoo festivaalijohtaja Jan Strandholm oopperajuhlien tiedotteessa.

Olavinlinnan yleisökapasiteetti supistuu 2 200 katsojasta noin 1 200 katsojaan. Turvavälejä lisätään myös supistamalla kuoron ja orkesterin kokoa niissä oopperoissa, joissa se on esityksen laadun säilyttämisen kannalta mahdollista. Kuningas Rogerin osalta supistusta ei tehdä, vaan esitykset on kokonaan peruttu.

– Kuningas Rogerista tekee upean juuri sen uhkea sointi. Esiintyjäjoukon supistaminen olisi liian raskas taiteellinen kompromissi, perustelee taiteellinen johtaja Ville Matvejeff.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut