Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koronavilkku sai Traficomilta tunnustuksen tietoturvallisuudestaan

Koronavilkulle on myönnetty tietoturvamerkki. LEHTIKUVA / LEHTIKUVA

Henrietta Nyberg / STT

Puhelinsovellus Koronavilkulle on myönnetty tietoturvamerkki, tiedottaa liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Tietoturvamerkki on takeena siitä, että sovelluksen tai laitteen tietoturvan perusominaisuudet ovat kunnossa.

– Olemme erittäin ylpeitä tästä tunnustuksesta. Tietoturvamerkki on hieno osoitus siitä, että Koronavilkun tietoturvaan tehty satsaus on onnistunut ja että Koronavilkkua voi käyttää turvallisin mielin, sanoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho tiedotteessa.

Koronavilkun lisäksi Traficom myönsi tietoturvamerkin Signifyn Philips Hue -älyvaloratkaisulle. Traficomin mukaan tämä on ensimmäinen merkin saanut ulkomainen kuluttajabrändi.

Tietoturvamerkki julkistettiin marraskuussa 2019. Sen ovat aiemmin saaneet muun muassa DNA :n Wattinen -älylämmityspalvelu ja LähiTapiolan Elämänturvasovellus.

Älylaitteiden yleistyessä tietoturvaan kiinnitettävä huomiota

Traficomin mukaan yhä useammat kotitaloudet Suomessa ovat niin sanottuja älykoteja. Kotien laitteita liitetään verkkoon, ja laitteiden välittämää tietoa käytetään erilaisissa palveluissa. Traficom kehottaakin kiinnittämään huomiota laitteiden tietoturvaan, jotta niiden haltuunotoilta tai tietovuodoilta vältytään.

– Olemme iloisia, että yritykset ovat kuluneen vuoden aikana heränneet kuluttajasovellusten ja kodin älylaitteiden tietoturvan merkitykseen. Älylaitteen heikko tietoturva voi olla vakava maineriski, josta voi koitua haittaa yritykselle ja kuluttajalle, sanoo Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen vt. ylijohtaja Sauli Pahlman.

Älylaitteiden tietoturva on Traficomin mukaan globaali haaste. Aloitteita älylaitteiden tietoturvan parantamiseen on tehty Euroopassakin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut